Ciara blaast Standard - Club en andere matchen naar woensdag en donderdag

  De topper tussen Standard en Club Brugge stond zondag op het programma.

  Er wordt zondag niet gevoetbald in de Jupiler Pro League en de Proximus League. De Pro League laat weten dat alle wedstrijden in 1A en 1B verschoven worden naar woensdag en donderdag wegens de storm Ciara.

  Morgen trekt de storm Ciara over ons land. "Lokaal verwachten we rukwinden tot 130 kilometer per uur", stelt onze weerman Frank Deboosere. 

   

  Na overleg met de thuisclubs, de lokale overheden en de rechtenhouders heeft de Pro League beslist om de wedstrijden in onze hoogste afdelingen uit te stellen tot midden volgende week.

   

  Standard - Club Brugge en Waasland-Beveren - Kortrijk vinden woensdag om 20.30u plaats. In de Proximus League wordt op hetzelfde tijdstip de wedstrijd tussen Westerlo en Lokeren gespeeld. Antwerp en Racing Genk voetballen donderdag om 20.30u tegen mekaar.

   

  Door de overvolle kalender in de hoogste afdeling was er geen andere oplossing dan midweekvoetbal. De laatste speeldag in de reguliere competitie voor de start van de play-offs staat immers al half maart op het programma. Nadien volgt de bekerfinale en een internationale break, waarna het competitievoetbal zich begin april weer op gang trekt met de play-offs.

  Algemene afgelasting in eerste amateur

  Ook in de lagere reeksen gaan er zondag heel wat matchen niet door. In de hoogste afdeling van de amateurs is er een algemene afgelasting, net zoals bij de wedstrijden in de elitejeugd van zondagvoormiddag.

   

  De overige wedstrijden in Vlaanderen gaan de zondagvoormiddagwedstrijden normaal door, voor de zondagnamiddagwedstrijden wordt ten laatste zondagochtend (10u) een beslissing genomen.