3 - 2
63'
63'
4 - 2

STVV heeft Eupen een eerste nederlaag aangesmeerd in het nieuwe kalenderjaar. Asamoah scoorde 3 keer tegen zijn ex-team. Het doelpuntenfestijn eindigde op 5-2.  "We moesten iets rechtzetten na vorige week en ik denk dat dat goed gelukt is", zegt STVV-doelman Kenny Steppe.

STVV - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust kijkt STVV tegen de gang van het spel in plots tegen een 1-2-achterstand aan. Maar nog voor de rust zet de thuisploeg orde op zaken. Samuel Asamoah keert de rollen helemaal om met 2 goals in 4 minuten.
  • Man van de match: Samuel Asamoah was zonder enige twijfel de meest opvallende figuur van deze wedstrijd. De Ghanese spits was met 3 goals de architect van de Truiense zege, maar toch ook een beetje de schlemiel van de avond. De viering bij zijn derde goal leverde hem immers een tweede gele kaart op.
  • Opvallend: De debutanten deden het uitstekend vanavond. Mory Konaté stond voor het eerst in de basis bij STVV en bedankte daarvoor al na 13 minuten met een kopbaldoelpunt. Ook bij Eupen wist nieuwkomer Prevljak zijn eerste basisplaats meteen te verzilveren met een treffer.

Bekijk de goals uit STVV - Eupen (5-2)

Doelpuntenkermis op Stayen

STVV-Eupen was op papier een wedstrijd met weinig inzet, maar dat viel in elk geval niet af te lezen aan het enthousiasme van STVV. De thuisploeg trok meteen fel van leer, na nog geen 10 minuten was Suzuki al dicht bij de 1-0.

Die kwam er even later toch op een hoekschop van Colombatto. Konaté bedankte voor zijn eerste basisplaats en kopte STVV verdiend op voorsprong. Ook nadien bleef het éénrichtingsverkeer op Stayen. Suzuki had de 2-0 aan zijn voet na een heerlijke aanval, maar de Japanner vergat de kers op de taart te zetten.

Het gebrek aan efficiëntie brak STVV zuur op, want op het halfuur toonde Eupen hoe het wel moet. Na een afgeweken voorzet van Gnaka kreeg Prevjak plots een uitgelezen kans en meer had de nieuwkomer niet nodig: 1-1.

Eupen op een diefje langszij en tien minuten later kreeg STVV opnieuw een koude douche. Steppe kon een schot van Prevljak nog tegen de paal duwen, maar tegen de herneming van Cools had de doelman geen verhaal.

De bezoekers leken zo tegen gang van het spel in met een voorsprong de rust in te gaan, maar STVV zette nog voor de rust orde op zaken met 2 goals van Asamoah in 4 minuten. De Ghanees zorgde op aangeven van Colidio voor de gelijkmaker en rondde in de extra tijd een heerlijke actie van Botaka af.

Asamoah uitgesloten na hattrick

Ook in de tweede helft bleef STVV baas en iets voorbij het uur leverde dat een opnieuw een doelpunt op. Een voorzet van De Smet kwam met wat geluk voor de voeten van Asamoah, maar die twijfelde geen seconde om zijn hattrick compleet te maken.

De Ghanees vierde zijn derde goal door zijn shirt over zijn hoofd te trekken om zijn liefde voor Jezus te verklaren. Dat had hij beter niet gedaan, want met een tweede gele kaart mocht de goalgetter meteen afdruipen.

Veel veranderde het niet aan het spelverloop, want ook met een man meer kon Eupen STVV niet in verlegenheid brengen. Een schuchtere poging van Prevljak, verder kwamen de bezoekers niet. In de extra tijd zette Durkin zelfs nog de kers op de taart voor STVV na een heerlijke dribbel van Colidio

Steppe: "We moesten iets rechtzetten na vorige week"

• Jordan Botaka (STVV): "We wilden iets laten zien na onze nederlaag van vorige week tegen Oostende. We weten dat we goed kunnen voetballen en dat wilden we vanavond tonen. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en hebben de match ook goed beëindigd, dus ik ben tevreden. De nieuwe aanpak werkt goed, we geloven erin en dat zie je ook op het veld. We spelen wat bevrijd, ook al moeten we nog veel leren in dit nieuwe systeem. Maar we mogen al tevreden zijn met wat we tonen."
  • Kenny Steppe (STVV): “We hadden de hele wedstrijd onder controle, met mooi voetbal bovendien. We moesten iets rechtzetten na vorige week en ik denk dat dat goed gelukt is. Die twee tegendoelpunten zijn natuurlijk jammer, maar het is toch een dik verdiende overwinning. Wij willen gewoon elke wedstrijd winnen, dat is de mentaliteit die er nu heerst. Play-off I wordt wellicht heel moeilijk, maar zolang het mogelijk is, moeten we er vol voor gaan.”
  • Jens Cools (Eupen): “STVV heeft vandaag verdiend gewonnen, ook al zag het er even goed uit voor ons. Maar we lieten ons ringeloren op enkele minuten en na de rust konden we het tij niet meer keren. Voor de neutrale supporter was het vandaag een fantastische wedstrijd, maar voor ons is het pijnlijk na die goede start na de winterstop met 0 tegendoelpunten tot nu toe. Vandaag opeens 5 tegengoals, dat is iets te veel van het goede.”

90+7'

STVV knoopt weer aan met de overwinning. Het verslaat Eupen na een sterke prestatie met 5-2. De meest opvallende figuur was Samuel Asamoah met 3 goals én een rode kaart.
90+4'

Durkin pikt zijn goaltje mee

STVV plaatst nog een heerlijk orgelpunt in de extra tijd. Colidio ontbindt zijn duivels met een knappe dribbel, Colombatto laat zijn pass slim door voor Durkin en die maakt het af.
90+1'

88'

5 minuten extra

De wedstrijd krijgt nog een epiloog van 5 minuten. STVV-trainer Milos Kostic begrijpt er helemaal niks van, maar het ziet er niet naar uit dat de Truiense zege nog in het gedrang zal komen.
87'

Prevljak haalt nog eens uit

Prevljak laat zich eindelijk nog eens zien met een stevige knal, maar Steppe laat zich niet verrassen. De wedstrijd sleept zich nu toch een beetje naar het einde.
84'
Dan toch nog eens gevaarlijke prik van Eupen. Na een vrije trap kan Amat ongehinderd koppen, maar zijn poging is niet gekadreerd.
82'
81'
STVV lijkt op weg naar de drie punten. Eupen slaagt er niet in om het numerieke overwicht uit te buiten.
78'
Voorlopig biedt Embalo geen meerwaarde voor Eupen. De invaller probeert het zelf te forceren, maar levert dan een draak van een schot af. Bij STVV lost Ito intussen zijn landgenoot Suzuki af.
77'
72'
Suzuki raakt gefrustreerd na een heftig duel met Amat en trapt na. Dierick houdt het bij een gele kaart en daar mag de Japanner toch niet over mopperen.
71'
Kostic grijpt in en brengt Durkin tussen de lijnen. Voor Botaka zit de wedstrijd erop. Hij maant zijn ploegmaats eerst wel nog even aan om het hoofd erbij te houden.