Dokter Ferrari: "Ik heb al meer dan 10 jaar geen contact met Astana-renners"

  Dokter Michele Ferrari is levenslang geschorst.

  Michele Ferrari heeft op zijn eigen website gereageerd op de verhalen dat hij banden zou hebben met Astana-renners Jakob Fuglsang en Aleksej Loetsenko. "Ik ben al 12 jaar niet meer in Monaco of Nice geweest", zegt de Italiaanse dokter.

  Gisteren onthulden Deense en Noorse media dat Jakob Fuglsang en Aleksej Loetsenko contact hebben met dopingdokter Michele Ferrari, die levenslang geschorst is.

   

  De Deense en Noorse media melden dat ze een rapport hebben ingekeken van antidopingorganisatie CADF. Daarin staat volgens hen dat Ferrari een bezoek heeft gebracht aan Astana-renners tijdens de Ronde van Catalonië vorig jaar. Zijn uitvalsbasis zou Lugano zijn.

   

  In het rapport staat volgens de media ook dat Ferrari onlangs Fuglsang ontmoet heeft in Nice en/of Monaco. En dat Loetsenko ook eens aanwezig was tijdens een van de ontmoetingen.

  De Deense en Noorse media spraken ook met "insiders" die zeggen dat ze Fuglsang gezien hebben met Ferrari in Nice. Fuglsang trainde toen achter een motor waarop de Italiaanse dokter zat.

   

  Maar op zijn eigen website 53x12 heeft Ferrari alle verhalen stuk voor stuk weerlegd:

  • Ik heb al meer dan 10 jaar geen contact met renners van Astana
  • Ik ben al minstens 12 jaar niet meer in Monaco of Nice geweest
  • Ik heb nog nooit op een scooter of motorfiets gereden, laat staan dat ik als gangmaker zou spelen voor een renner tijdens een training
  • Ik ben vorig jaar niet naar de Ronde van Catalonië geweest. Sinds 1994 ben ik zelfs niet meer fysiek aanwezig geweest op een wielerwedstrijd
  • Het "rapport" is gebaseerd op valse verklaringen van waarschijnlijk belanghebbende partijen
  • Ik heb geen uitvalsbasis in Lugano, een plaats waar ik nog nooit ben geweest
  • Ik ben nooit veroordeeld geweest voor doping