Sergio Higuita kroont zich tot Colombiaans kampioen voor Egan Bernal

  Sergio Higuita staat te glunderen op het podium.

  Sergio Higuita (EF Education First) heeft het Colombiaanse kampioenschap op de weg gewonnen. Op een lastig parcours in Tunja bleef hij Egan Bernal en zijn ploegmaat Daniel Martinez voor. Bernal kwam ook ten val in een afdaling.

  Op het loodzware parcours in Tunja kwam Bernal op 40 kilometer van de finish in een afdaling ten val. De schuiver leverde de Tourwinnaar schaafwonden op aan zijn been. Voorin waren Higuita en Sosa, de ploegmaat van Bernal bij Team Ineos, ontsnapt.

   

  Toen ook Sosa onderuit ging en moest opgeven, stond Higuita er alleen voor. De jonge renner van EF Education First hield zijn tempo vast en reed onbedreigd naar de titel. Egan Bernal was op meer dan een minuut tweede, Higuita's ploegmaat Martinez mocht mee op het podium.

   

  Higuita is een van de grootste talenten van Colombia. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in het WorldTour-peloton en won meteen een etappe in de Vuelta. Hij eindigde ook als tweede in de Ronde van Californië.

  Uitslag
  1. Sergio Higuita  217km in 5u13'06"
  2. Egan Bernal op 1'15"
  3. Daniel Martinez 1'17"
  4. Nairo Quintana  
  5. Esteban Chavez  

  Bekijk hoe Bernal en Sosa ten val komen

  Bekijk de finish van Higuita

  Bernal sprint naar de tweede plaats

  Veel publiek in Tunja