Gisteren in DNA Nys: "Den Amerikaan komt naar mijn witloof kijken"

  Ook al spreekt niet iedereen dezelfde taal, in het veldrijden begrijpt men mekaar

  In DNA Nys maakt Thibau zich deze week op voor de eerste wereldbekermanches van het seizoen. Daarnaast is het EK in Silvelle de eerste grote krachtmeting. In de marge daarvan heeft witloofboer Jaak Cypers een leuk gesprek met den Amerikaan en kan Thibau ook op de golfbaan niet verliezen.

  "Tussen Kerst een Nieuw komt hij naar mijn witloof kijken"

  De Amerikaan waarvan sprake is Brooke Watts, organisator van de veldritten in Waterloo en CrossVegas (VS). Hij is van de partij op de wereldbekermanche in Koksijde, iets waar Jaak Cypers heel hard naar uitkijkt. De witloofboer uit Gelrode aarzelt niet om hem uit te nodigen op zijn boerderij. 

  "Ik smijt hem weg"

  De autorit van Gelrode naar Koksijde is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Jaak Cypers zet zich achter het stuur, maar wordt knettergek van de aanwijzingen en waarschuwingen van zijn GPS: "Ik trek de stekker eruit en smijt hem weg."

  Thibau op de golfbaan: "Ik wil altijd winnen en zeker in stomme spelletjes zoals dit"

  In de derde aflevering zien we hoe Thibau er op uittrekt met mama Nijs voor een spelletje golf. "Ik probeer momenten te zoeken om samen iets te doen", zegt Isabelle. "Maar van zodra het serieuzer wordt in het veldrijden, zal ook daar minder tijd voor zijn."

  Bekijk de volledige aflevering op VRTNU