Ga naar de inhoud

Geef de tegenpartij geen kans met deze 3 gouden tafelvoetbal-tips!

Met deze tips speel je iedereen van het kastje naar de muur.

Ben je het beu om telkens aan het kortste eind te trekken tegen je vrienden bij een spelletje tafelvoetbal? Hier zijn 3 tips de je niveau zullen opkrikken! 

1. De bal trekken

De bal 'trekken' is de meest gebruikte handeling in het tafelvoetbal. Door de bal te trekken creëer je een ideale schietpositie voor je speler. Je moet streven naar een handeling waarbij je de bal altijd op hetzelfde plekje binnenschiet. Als je hier een constante in krijgt, dan sta je al heel ver.

Ver trekken

De voorspeler uiterst rechts trekken is de meest voorkomende actie bij het tafelvoetbal. Je creëert de ideale schietpositiie voor het middelste aanvallertje. 

 

Klem de bal schuin onder de speler (zie animatie). Op deze manier kan je de bal ver trekken en in de hoek binnenschieten.

Kort trekken

Wanneer de doelman anticipeert op 'ver trekken' kan je hem proberen 'kort' te trekken.  

 

Om bal kort te trekken moet je de bal recht onder de speler klemmen (zie animatie). Zo leg je de bal panklaar om hem centraal binnen te schieten.  

2. Doelman verrassen

90% van de tijd wordt er op doel geschoten me de middelste aanvaller. Als je de doelman wil verrassen kan je afwerken met de buitenspeler.

 

Je laat de bal liggen door je klem met je middenspeler te lossen en hem met de buitenspeler in de korte hoek te schieten. 

3. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Hét belangrijkste bij tafelvoetbal is regelmaat. Regelmaat creëer je door veel te oefenen. 

 

Wanneer je een constante in je handelingen krijgt, kan je switchen in de verschillende mogelijkheden die hierboven worden uitgelegd. 

Tijd om je vrienden in te pakken!