Van der Poel: "Ik voel dat ik de punch weer heb, ik ben nu 100%"

  Van der Poel

  Mathieu van der Poel schudt aan de boom in Hoogerheide.

  Op het eerste gezicht leek het business as usual voor Mathieu van der Poel in Hoogerheide, maar de wereldkampioen kreeg er wel de bevestiging dat hij goed gepiekt heeft naar het WK.

  Mathieu van der Poel was de voorbije weken al niet te houden op de crossfiets, maar na Hoogerheide bevestigde hij dat hij er nu nog een paar procenten heeft bijgedaan. "Ik ben heel tevreden over dit weekend. Ik heb het gevoel dat ik mijn punch, mijn versnelling heb teruggevonden."

   

  "In de eerste ronde heb ik bewust gas gegeven, omdat ik dat eens wou testen. Ik voelde me vrij sterk, maar het had niet veel zin om met dit tempo te blijven rijden. In de groep merkte ik dat ik wat overschot had. Het was dan timen voor een eerste bommetje en dat was meteen het goeie."

   

  "Ik voelde een groot verschil met de crossen voor de stage. De voorbije weken heb ik meer specifieker op de cross gewerkt. Ik heb er alles aan gedaan om in topconditie aan de start van het WK te staan. Ik heb het gevoel dat we goed getimed hebben en dat ik nu 100% ben. Hopelijk vind ik volgende week weer die punch."

  Aerts: "Cross in Zolder deed me veel pijn, maar levert nu op"

  Toon Aerts kon, zij het op grote afstand, Mathieu van der Poel het dichtst benaderen. Het leverde hem een 2e eindzege in de Wereldbeker op een rij op. "Ik had heel goeie benen. Ik was al de enige die de versnelling van Mathieu in de eerste ronde kon volgen."

   

  Aerts is eindwinnaar zonder één zege. Een klein smetje? "Het was duidelijk dat ik vooral in het begin van het seizoen wat minder was. Maar plots kwam ik dan toch aan de leiding in bijna alle klassementen. Maar dat viel dan in het water (door zijn val in Namen). De cross in Zolder heeft mij veel pijn gedaan, maar uiteindelijk leverde dat toch iets op."