30 punten van Kawhi Leonard volstaan niet voor zege in Denver

  Kawhi Leonard in de tang bij 2 spelers van de Nuggets, het verhaal van zijn avond.

  De Denver Nuggets hebben de topper tegen de LA Clippers gewonnen met 114-104. Door die zege klimmen de Nuggets naar de 2e plaats in het Westen, achter de ongenaakbare LA Lakers.

  De Denver Nuggets zaten duidelijk al een tijdje in hun hoofd met de match tegen Clippers, wellicht de verklaring voor hun offday tegen de Cavaliers eerder. De Clippers moesten het rooien zonder Paul George (adductoren) en hierdoor kwam er te veel gewicht op de nochtans sterke schouders van Kawhi Leonard.

   

  De MVP van de Finals vorig seizoen was met 30 punten ruimschoots topschutter van de avond, maar het collectief van de Nuggets - met 7 spelers die boven de 10 punten uitkwamen - kon hij in zijn eentje niet de baas.

   

  Tot overmaat van ramp voor de Clippers verloren ze met Patrick Beverley hun beste defensieve speler met 6 individuele fouten. Die laatste beslissing werd zo hevig gecontesteerd door coach Rivers dat hij op zijn beurt ook mocht inrukken. De Clippers zakken door deze nederlaag weg naar de 5e plaats in het Westen, de Nuggets klimmen naar de 2e plek.

  De beste acties van de avond

  Uitslagen van 12 januari

  • Denver Nuggets - LA Clippers 114-104
  • Phoenix Suns - Charlotte Hornets 100-92
  • Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 122-102
  • Toronto Raptors - San Antonio Spurs 104-105
  • Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 108-86
  • Washington Wizards - Utah Jazz 116-127
  • NY Knicks - Miami Heat 124-121