Belgische corijder wint rit in Dakar: "Dragen zege op aan Paulo Gonçalves"

  De Belgische corijder Fabian Lurquin en de Franse rijder Mathieu Serradori zegevieren in de 8e rit.

  De Fransman Mathieu Serradori en onze landgenoot Fabian Lurquin (Century) hebben vandaag hun allereerste ritzege in de Dakar gevierd. Ze zaten met gemengde gevoelens, vertelde Lurquin: "Gisteren was een bijzonder moeilijke dag door de dood van onze collega Paulo Gonçalves. Wij dragen onze overwinning aan hem op."

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  Ook Serradori dacht aan de onfortuinlijke Portugese motorrijder. "Ik draag de zege op aan hem, want ik ben een oud-motorrijder. Het is niet makkelijk om gemotiveerd te zijn na zo'n dag, maar we zijn 2 strijders in de auto."

   

  Lurquin belichtte de sportieve prestatie van de dag: "Mathieu maakte er een 100 procent perfecte rit van. Hij was heel snel en we werden ook wat geholpen door de sporen in het zand. Dat was perfect. Ik heb hem geholpen om op het goede spoor te blijven."

   

  "Wij zijn heel tevreden. Wij werken allebei al 15 jaar om resultaat te halen en voilà: vandaag winnen we een Dakarrit. Dat maakt ons heel gelukkig."

   

  Serradori had nog een woordje van lof voor onze landgenoot in petto: "Ik kan niet snel rijden zonder een goeie navigator. Deze overwinning heeft Fabian dik verdiend."

  Alonso: "Mechanische sport is nooit 100 procent veilig"

  Fernando Alonso eindigde 2e vandaag. De Spaanse ex-F1-wereldkampioen maakt zijn debuut in de Dakar en was gisteren ook aangedaan door de dood van Gonçalves. "Dat is triestig nieuws. Jammer genoeg zal een mechanische sport nooit 100 procent veilig zijn. Deze discipline is extreem. We rijden rond op plaatsen zonder assistentie, wat het nog gevaarlijker maakt."

   

  "Maar ik denk dat iedereen hier probeert zo voorzichtig mogelijk te zijn. We kunnen evenwel al het mogelijke doen, 100 procent veilig is het nooit."