Opstootje in de NBA: "Ik ben niet bang van die softie"

  TJ Warren en Jimmy Butler staan neus aan neus.

  TJ Warren en Jimmy Butler staan neus aan neus.

  Jimmy Butler en TJ Warren hebben voor animo gezorgd in de NBA. De spelers van Miami en Indiana kregen het afgelopen nacht met elkaar aan de stok. Na afloop liet Jimmy Butler zich helemaal gaan. "Die jongen is totaal geen partij voor mij."

  De potjes van Jimmy Butler en TJ Warren kookten over halfweg het 3e quarter. De twee kemphanen moesten van elkaar gescheiden worden na een fout van Warren op Butler. Die revancheerde zich meteen daarna met een offensieve fout. Een ostentatief applaus van Warren werd bestraft met de uitsluiting, tot groot jolijt van Butler. Die zwaaide de Indiana-speler uit met kushandjes.

   

  Na de wedstrijd, door Miami gewonnen met 108-122, zweeg TJ Warren in alle talen. Butler daarentegen liet zich helemaal gaan. "Het zal wel zwaar zijn voor hem: ik kan op hem verdedigen, maar hij niet op mij. Dan kun je beter je mond houden. We zullen elkaar nog tegenkomen, maar ik ben niet bang van die softie. Hij is zwak", fulmineerde Butler.

   

  "Als ik zijn coach was, ik zou hem nooit meer op mij laten verdedigen. Ik geef hem elke keer een bolwassing. Hij kan me gewoon niet aan, die jongen is totaal geen partij voor mij. Hij is afval. Ik speel op een ander niveau. Als hij nog eens op mij verdedigt, is dat een gebrek aan respect voor mij."

  Het opstootje en de uitsluiting van Warren:

  Butler houdt zich niet in tegen de pers:

  Butler heeft de volgende confrontatie met Warren al aangekruist:

  Alle uitslagen van woensdagnacht:

  • Atlanta - Houston 115 - 122
  • Golden State - Milwaukee 98 - 107
  • Utah - New York 128 - 104

  • New Orleans - Chicago 123 - 108
  • Boston - San Antonio 114 - 129
  • Charlotte - Toronto 110 - 112 (n.v.)

  • Indiana - Miami 108 - 122
  • Orlando - Washington 123 - 89
  • Dallas - Denver 106 - 107