STVV-trainer Kostic na 1-0 tegen Schalke: "Elke winst is belangrijk"

  De nieuwe trainer Milos Kostic stuurt zijn spelers aan tegen Schalke 04.

  Dinsdag heeft STVV op oefenstage in Spanje met 1-0 van het grote Schalke 04 gewonnen. We verzamelden reacties van de nieuwe trainer Milos Kostic en spelers Jordan Botaka en Rocky Bushiri.

  Kostic: "De attitude zat goed"

  De kersverse STVV-trainer Milos Kostic was tevreden over wat hij te zien kreeg: "Elke winst is belangrijk. De spelers tonen in de wedstrijd waarop we trainen. De attitude, kracht en energie zaten goed. De spelers reageerden goed op de tactische verandering, maar we moeten er nog hard aan werken".

   

  Kostic begon met een viermansdefensie aan de oefenpot tegen de Duitse topclub. Ook gaf hij heel wat spelers een kans. "Elke speler verdient zijn kans. We kunnen op alle spelers rekenen dat ze elkaar pushen naar een hoger niveau".

  Benito Raman en Rocky Bushiri

  Botaka: "Niet de persoon die spelletjes gaat spelen"

  Aanvaller Jordan Botaka merkte duidelijk verbetering in de club: "De afgelopen maanden liep iedereen met vraagtekens rond. Komt er wel een nieuwe coach of een nieuwe staf?Nu is er duidelijkheid en weten we heel goed wie iedereen is en waar we staan".

   

  Volgens Botaka kan STVV nog in de problemen komen dit seizoen. "Als je begint zoals je het jaar bent geëindigd wel. Maar er is een frisse wind, een nieuwe staf. De manier waarop we werken is heel scherp", weet de Congolees.

  Ik heb ambities en wil een stap hogerop. Als die mogelijkheid zich voordoet, ga ik er wel naar luisteren.

  Jordan Botaka

  Over eventuele transfers van hemzelf of ploegmaat Boli wil de spits weinig kwijt. "Er is duidelijk interesse op dit moment. Maar ik ben niet de persoon die spelletjes gaat spelen. Ik ga niet boos zijn als ik hier nog ben op 1 februari. Ik zit hier op mijn plaats".

  Bushiri: "Winst geeft de hele groep vertrouwen"

  STVV kan de komende 6 maanden rekenen op verdediger Bushiri. De club huurt de jonge Belg van de Engelse eersteklasser Norwich City. "Ik kom hier om de groep te helpen. Winst geeft de hele groep vertrouwen. De clean sheet is iets waar we trots op mogen zijn, zeker tegen Schalke."

   

  Bij Norwich kon Bushiri nog niet rekenen op speelminuten. Die wil hij wel verzamelen bij STVV om sterker terug te keren naar zijn Engelse werkgever: "De bedoeling is dat ik me op termijn bij Norwich kan integreren."