De Condé: "We hebben geen Noren gehaald om Sander Berge te paaien"

Sander Berge duelleert op stage in Spanje.

Racing Genk staat voor een stevige uitdaging: de kampioen moet zich nog naar een plaats in de top 6 knokken en heeft nog matchen voor de boeg tegen concurrenten als Zulte Waregem, AA Gent, Charleroi, Antwerp, Standard, Club Brugge en KV Mechelen. Sportief manager Dimitri De Condé hoopt in elk geval dat Genk aan die wedstrijden kan beginnen zonder dat er nog sterkhouders vertrekken.

"Berge en Samatta staan niet te popelen om te vertrekken"

“Het is moeilijk in te schatten of we Play-off 1 zullen halen”, steekt Dimitri De Condé van wal. “We gaan er volop voor, maar het worden nog 9 moeilijke wedstrijden. Mocht het niet lukken, dan zal Racing Genk niet in elkaar vallen."

 

"We zijn financieel gezond en zelfs een seizoen zonder Europees voetbal kunnen we gemakkelijk opvangen. Maar het zou een primeur zijn mocht de kampioen Play-off 1 niet halen en dat willen we uiteraard liever niet.” 

 

“Misschien was het vertrek van Pozuelo, Trossard én Malinovski na het kampioenenjaar een beetje van het goeie te veel. Vooral omdat het over de centrale as gaat, met ook nog Heynen en Vukovic die daar nu door blessures weggevallen zijn.”

 

“In dat verband hebben we natuurlijk liever niet dat Samatta en Berge ook nog zouden vertrekken deze winter. Zeker ben je nooit, maar we hebben met hen gepraat en ze staan niet te popelen om te vertrekken."

 

"Er is veel vraag naar hen, maar concreet is dat niet. We praten nu trouwens over die twee, maar er is bijvoorbeeld ook heel veel vraag naar Maehle en Lucumi.” 

We zijn financieel gezond en zelfs een seizoen zonder Europees voetbal kunnen we gemakkelijk opvangen. Maar het zou een primeur zijn mocht de kampioen Play-off 1 niet halen en dat willen we uiteraard liever niet.

Dimitri de Condé (TD Racing Genk)

"Geen toeval dat we twee Noren haalden"

RC Genk haalde intussen twee nieuwe spelers: Kristian Thorstvedt en Mats Daehli. “Dat
het allebei Noren zijn, is geen toeval”, bekent De Condé.

 

“Wij kijken veel op de Scandinavische markt. Dat heeft te maken met de mentaliteit die we in de kleedkamer willen: Noren werken hard en zijn bescheiden en dat past gewoon heel goed bij onze club. Het maakt deel uit van de sportcultuur die we hier willen installeren.”

 

“En neen, die Noren zijn heus niet gehaald om Sander Berge (een Noor, red) te paaien”, lacht De Condé. “Dat zou trouwens ook niet helpen."

 

"Sander is heel ambitieus en we mogen trots zijn dat hij in de Champions League na de poulefase genomineerd was bij de beste spelers onder 24 jaar. Als we nu de hele tijd gaan praten over een transfer, dan wordt het misschien wat veel. Laat ons dat dus maar niet doen.”

"Wolf brengt heel veel duidelijkheid"

De nieuwe coach, Hannes Wolf, is intussen anderhalve maand aan de slag. Wat is het verschil met voorvanger Felice Mazzu?

 

“Er is zeker een verschil in aanpak, maar het is een moeilijke vraag omdat ik geen kritiek wil geven op Mazzu”, zegt De Condé. “Mazzu heeft tenslotte in moeilijke omstandigheden moeten werken.”

 

“In elk geval, we hebben het gevoel dat er echt wel een klik is tussen de spelersgroep en Hannes Wolf. Hij brengt heel veel duidelijkheid en zorgt voor een heel hoge intensiteit op training, op een Duitse manier.”