17-jarig talent Shirin van Anrooij trekt naar Telenet Baloise Lions: "Verrast"

  Shirin van Anrooij

  Shirin van Anrooij.

  Telenet Baloise en Sven Nys verwelkomen in september Shirin van Anrooij. De voorbije jaren reed de Nederlandse voor het eenvrouwsteam Cécemel-Aveve. Bij Telenet Baloise Lions zal ze de rest van haar beloftejaren doorbrengen.

  Van Anrooij: "Verrast toen Telenet Baloise Lions me contacteerde"

  Van Anrooij werd het afgelopen wegseizoen Europese kampioene en vicewereldkampioene in het tijdrijden bij de juniores. In het veld veroverde ze de bronzen plak op het EK in het Italiaanse Silvelle. 

   

  Ook dit seizoen liet de nog maar 17-jarige Van Anrooij zich al meermaals positief opmerken met enkele top 10 plaatsen in de Wereldbeker. Afgelopen weekend stond ze nog op het podium in Gullegem.

   

   "Ik was verrast toen ik door Telenet Baloise Lions gecontacteerd werd", geeft Van Anrooij toe. "Ik kijk er echt al naar uit. Toekomstige ploegmaats Lucinda Brand, Fleur Nagengast, Marthe Truyen en Ellen van Loy ken ik al. Dat wordt wel een gezellige bende."

   

  "Met de overstap naar Telenet Baloise Lions hoop ik mijn technische skills te verbeteren, vooral met het oog op de kampioenschappen. Bovendien moet de cross me ook sterker maken voor de tijdritten op de weg."

   

  "Het is mooi dat zo een jonge topper als Shirin zich bij ons team zal voegen", klinkt het bij Sven Nys, sportief manager. "Ze is een sterke aanwinst met oog op de toekomst. Shirin zal bij ons alle kansen krijgen om verder te groeien. Ze is even oud als Ward Huybs en Thibau Nys, dus het is symbolisch dat deze drie renners in augustus samen de overstap zullen maken van de junioren naar de beloften."

  Van Anrooij barstte onlangs nog in tranen uit na misser in materiaalzone in Diegem