Ga naar de inhoud

Merlier wil zich tonen in driekleur: "Vinkjes achter Scheldeprijs, De Panne en Nokere"

 za 4 januari 2020 10:39
Merlier straalt in de Belgische driekleur.

Tim Merlier is één van de uithangborden van Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel. De Belgische kampioen wil zich in 2020 opnieuw laten zien op de weg. "Een verlenging van mijn titel voor eigen volk in Anzegem zou uniek zijn."

"Vinkjes achter Scheldeprijs, De Panne en Nokere"

Merlier blonk gisteren op de voorstelling van Alpecin-Fenix in zijn Belgische driekleur. De veldrijder was toch wat onder de indruk van het hele gebeuren. "Ik zit nu echt in een heel groot team", zei hij voor de Sporza-microfoon. "Ik voel me zelfs een beetje onwennig."

 

Wat zijn voor Merlier de doelen in 2020? "Als ik in elke koers waar ik wil starten, ook mag starten, dan zie ik toch wat kansen voor mij. Ik heb vinkjes gezet achter de Scheldeprijs, de Driedaagse Brugge-De Panne en Nokere Koerse. Die zijn voor mij als sprinter het belangrijkste."

 

"Van Parijs-Roubaix droom ik, maar het is nog niet zeker dat we een wildcard krijgen. We hebben uiteraard ook Mathieu van der Poel in ons team voor die wedstrijd."

 

Het BK wordt in 2020 in Anzegem gereden, dat is Merlier-gebied. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor eigen volk het BK wilde winnen. Ik werd nu al kampioen in Gent, maar liever een jaartje te vroeg dan helemaal niet. Het parcours van het BK ken ik nog niet, maar die dag zit wel al in mijn hoofd. Een verlenging van mijn titel zou uniek zijn."

Het parcours van het BK ken ik nog niet, maar die dag zit wel al in mijn hoofd. Een verlenging van mijn titel zou uniek zijn.

Tim Merlier

Zij aan zij met Van der Poel

Merlier zal in 2020 veel te zien zijn aan de zijde van Mathieu van der Poel, het uithangbord van Alpecin-Fenix. Hoe is het om met de Nederlandse alleskunner samen te rijden? "Iedereen in de ploeg kijkt naar hem op. Wat hij vorig seizoen deed, is niet iedereen gegeven."

 

"Als je ziet hoe hij vorig jaar terug kan komen uit een verloren positie in de Ronde van Vlaanderen... Als hij met dezelfde benen aan de start kan komen, dan zal hij in elke klassieker meedoen voor de zege. Hij heeft veel doelen in 2020, maar verwezenlijkt die ook. Dat is het mooie aan hem."

De babbel met Merlier: