• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames op bezoek in Benin: "Voetbal betekent veel voor meisjes hier"

  Biesmans en Cayman in Benin.

  Enkele Red Flames hebben hun kerstvakantie niet bij vrienden en familie doorgebracht, maar in Benin. Janice Cayman en Julie Biesmans trokken naar het Afrikaanse land om de meisjesvoetbalprojecten van Plan International te bezoeken. "We hopen op nog meer Belgische Plan-ouders", vertellen de Flames.

  De Red Flames zetten zich al enkele jaren in voor Plan International België. De organisatie streeft wereldwijd naar gelijke kansen en rechten voor meisjes en jongens. Janice Cayman en Julie Biesmans, de twee meters van het project, brachten dit jaar hun kerstvakantie door in Benin. Daar gingen ze meisjesvoetbalprojecten bezoeken.

   

  Tijdens de rondreis trapten de Red Flames ook vaak een balletje met een aantal voetbalsters. Ze gingen ook naar wedstrijd kijken. "Voetbal heeft voor ons een verschil
  gemaakt in ons leven, maar hier is dat nog ingrijpender. Het betekent veel voor deze meisjes", vertelden Cayman en Biesmans.

   

  “Als profspeler is het niet altijd even makkelijk om tijd vrij te maken, maar deze reis zal voor ons een onvergetelijk moment in onze carrière blijven. Als we in deze kerst- en
  nieuwjaarperiode een ding wensen voor 2020 dan zijn het meer Belgische Plan-ouders want de hulp via Plan Internationaal maakt echt een verschil.”