Thiago Motta haalt onvoldoende op zijn eerste examen als coach

    Motta stond amper twee maanden aan het roer van de club.

    Genoa heeft de samenwerking met Thiago Motta stopgezet. De Braziliaan was amper twee maanden aan de slag bij de Italiaanse club, maar zorgde niet voor beterschap bij de degradatiekandidaat. De Italiaan Davide Nicola mag nu zijn kans wagen.

    Motta hing pas in 2018 zijn voetbalschoenen aan de haak. Hij zwaaide af bij Paris Saint-Germain en werd er meteen jeugdtrainer. De Braziliaan kreeg in oktober van Genoa zijn eerste kans als hoofdcoach. Hij kwam Aurelio Andreazzoli vervangen.

     

    Genoa was op dat moment 19e en voorlaatste in de stand, ondertussen staat de ploeg helemaal onderaan. Daarom grijpt de rode lantaarn in. Davide Nicola, een oud-speler van de club, moet Genoa voor de degradatie behoeden. De 46-jarige Nicola was al trainer bij Livorno, Bari, Crotone en Udinese.