3 Belgen springen barrages in Grand Slam Genève, Guéry wordt 3e

  Jérôme Guéry (hier op Grand Cru en niet op Quel Homme) was de beste Belg in Zwitserland.

  De Belgische jumpingruiters blijven het uitstekend doen in de verschillende topontmoetingen. In Genève, een van de 4 toernooien van de Grand Slam, eindigde Jérôme Guéry op het podium. Ook Jos Verlooy en Pieter Devos haalden de barrages.

  Jérôme Guéry was met Quel Homme een van de 7 foutloze combinaties in een barrage met 11. Voor de zege kwam Guéry wel 47 honderdsten tekort, die ging naar thuisrijder Martin Fuchs.

   

  Ook Jos Verlooy en Pieter Devos haalden de barrages. Devos was zelfs de snelste van allemaal, maar hij tikte met Espoir een balk aan op de laatste hindernis en noteerde zo 4 strafpunten. Zo tuimelde hij naar de 8e plaats. Jos Verlooy bleef op Igor foutloos, maar hij was te traag en eindigt zo 7e.

   

  Ook de andere Belgen eindigden in de top 30: Olivier Philippaerts (Legend of Love) werd 15e, Grégory Wathelet (Nevados) 22e en Niels Bruynseels (Gancia) 30e.