VIDEO: Wonderkind Doncic evenaart 30 jaar oude record van Michael Jordan

  Luka Doncic is 20 jaar jong.

  De Sloveen Luka Doncic speelde zich afgelopen nacht nog maar eens in de schijnwerpers van de NBA. In de 130-84 zege tegen New Orleans Pelicans was de 20-jarige goed voor 28 punten, 9 assists en 6 rebounds in 26 minuten.

  Voor Luka Doncic was het zijn 18e NBA-wedstrijd op een rij waarin hij minstens 20 punten maakte, 5 rebounds en 5 assists. De laatste die zo'n reeks neerzette, was Michael Jordan in 1989.

   

  Doncic bracht dat kunststukje voor elkaar tegen New Orleans Pelicans. Met zijn Dallas Mavericks haalde hij het uiteindelijk met 130-84.

   

  Het record van afgelopen nacht was bovendien niet het eerste van Doncic. Bij de spelers jonger dan 21 jaar heeft hij ook een recordaantal triple-doubles achter zijn naam. Met 15 stuks doet hij beter dan onder meer Magic Johnson en LeBron James.

   

  Vorig seizoen werd Doncic al verkozen tot Rookie van het Jaar in de NBA, dit jaar wordt hij al bij de groten LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis en James Harden gerekend. Doncic is dus ook kanshebber om MVP van het seizoen te worden.

  Bekijk de NBA-avond van Doncic

  NBA