EK veldlopen: België eindigt 5e in Mixed Relay, 4 op een rij voor junior Ingebrigtsen

  De Belgische aflossingsploeg knokte zich naar de 5e plaats.

  In Lissabon parkeerde België zich op de 5e plaats in de Mixed Relay, de gemengde aflossing. Bij de jeugd sprong de 9e plaats van belofte Oussama Lonneux in het oog.

  Junioren: 4e Europese titel op een rij voor Ingebrigtsen

  Bij de junioren heeft Jakob Ingebrigtsen zijn favorietenrol helemaal waargemaakt. Na een "rustige" aanloop draaide de Noor het gashendeltje open op het lastige parcours. Iedereen moest passen. Voor Ingebrigtsen is het de 4 Europese veldlooptitel op een rij.

   

  De Turk Ayetullah Aslanhan en de Ier Efrem Gidey maakten het podium compleet. Eerste Belg was Ward Leunckens op de 36e plaats. Simon Meganck eindigde 42e, Tim Van de Velde 48e en Ruben Verheyden 58e.

   

  Bij de vrouwen eindigde Febe Triest, de  enige Belgische deelneemster, 28e. De Europese titel was een prooi voor de Italiaanse titelverdedigster Nadia Battocletti.

  Ingebrigtsen: "Je kan hier niet zomaar je gouden medaille komen ophalen"

  Beloften: Lonneux eindigt verrassend in top 10

  De Fransman Jimmy Gressier snelde voor het 3e jaar op een rij naar de Europese titel bij de beloften. Hij haalde het voor de Serviër Elzan Bibic en de Spanjaard Abdessamad Oukhelfen.

   

  Met Oussama Lonneux eindigde een Belg in de top 10: Lonneux kwam als 9e binnen. Guillaume Grimard (21e) viel net buiten de top 20. John Heymans bereikte de finish als 24e, Clement Deflandre werd 50e en Lucas Da Silva 59e.

   

  Het EK bij de vrouwen beloften was een kolfje naar de hand van de Deense Anna Emilie Møller. Haar voorsprong op de Nederlandse Jasmijn Lau bedroeg liefst 39 tellen. Onze landgenote Laura Swannet kwam binnen als 50e.

  Mixed Relay: 5e plaats voor Belgisch aflossingsteam

  Vorig jaar stelde het Belgische aflossingsteam nog teleur met de 7e plaats. In Lissabon deelden de Belgische mannen en vrouwen hun race wel goed in.

   

  Vanessa Scaunet loste als 6e Robin Hendrix af, die eventjes in medaillepositie lag. Hendrix wisselde uiteindelijk als 5e. Die plek konden Camille Muls en Elliot Crestan vasthouden.

   

  In de vuurlinie snelde Groot-Brittannië naar de Europese titel. Wit-Rusland (2e) en Frankrijk (3e) verdeelden de andere medailles.

  Bekijk het verslag van de Mixed Relays

  Bekijk het EK veldlopen bij de vrouwen

  Bekijk het EK veldlopen bij de mannen