Belgische recordinternational stopt met nationale ploeg

  Karim Chaïbaï in actie op het EK van 2014 in Antwerpen.

  De Belgische nationale futsalploeg zal het voortaan zonder uithangbord Karim Chaïbaï (37) moeten zien te rooien. Na 15 jaar heeft de recordinternational zijn afscheid aangekondigd.

  145 caps en 68 goals

  Karim Chaïbaï koos als 17-jarige voor het zaalvoetbal. Niet veel later werd hij prof bij Action 21 Charleroi. In 2004 maakte hij zijn debuut als international.

   

  15 jaar lang maakte hij deel uit van de nationale ploeg. In 2011 nam hij de aanvoerdersband over van Karim Bachar. In februari 2018 werd Chaïbaï Belgisch topschutter aller tijden van onze nationale teams met 62 doelpunten in 128 wedstrijden.

   

  Hij neemt uiteindelijk afscheid met 145 caps en 68 goals. "Een aantal waar ik trots op ben. Ik was overigens vaker aangever dan doelpuntenmaker en dat deed me telkens minstens evenveel plezier", reageert Chaïbaï.

  Ik was vaker aangever dan doelpuntenmaker en dat deed me telkens minstens evenveel plezier.

  Karim Chaïbaï

  "Kippenvel op EK in Antwerpen"

  De internationale carrière van Chaïbaï kende heel wat hoogtepunten. "Het mooiste moment bij de nationale ploeg? Dat is voor mij de EK-deelname in 2010. We kwalificeerden ons vanuit een underdogpositie voor het EK in Hongarije en de ontlading nadien was enorm."

   

  "Ook het EK in 2014 blijft me bij. Als organiserend land speelden we voor duizenden supporters in Antwerpen. Het bezorgt me nog steeds kippenvel."

   

  Zijn voetbalschoenen hangt Chaïbaï nog niet helemaal aan de haak. "Ik ga voort als speler zolang mijn lichaam het toelaat", besluit de recordinternational, die nu uitkomt voor Futsal Team Charleroi. Chaïbaï (PS) is ook schepen van Sport, Sportinfrastructuur en Jeugd in Charleroi.

  Voorrondes EK 2022 in Nederland

  Onze nationale futsallers trappen begin volgend jaar een nieuwe kwalificatiecampagne af met als inzet een ticket voor het EK van Nederland in 2022. De kwalificatie start met een eerste vierlandentoernooi in januari en februari. Volgende week wordt in dat kader twee keer geoefend tegen Georgië.