• home
  • video
  • pas verschenen

    Golden Boy 2019: Joao Felix is beste U21 op Europese velden

    " "

    Joao Felix stapte in de zomer over voor 126 miljoen euro van Benfica naar Atletico Madrid.

    De  beste jonge speler onder 21 jaar in Europa is de Portugese spits Joao Felix van Atletico Madrid. De youngster, voor wie Atletico in de zomer 126 miljoen euro betaalde aan Benfica om Antoine Griezmann op te volgen, is de Golden Boy. Felix gaat Jadon Sancho (Dortmund) en Kai Havertz (Leverkusen) vooraf  in het referendum van de Italiaanse sportkrant Tuttosport.

    Vorig seizoen scoorde Felix 20 keer in het shirt van Benfica, in Portugal én in de Europa League. Het leverde hem een toptransfer op. Bij Atletico zit hij aan 3 goals in 11 wedstrijden in competitie en Champions League.

     

    De Golden Boy wordt uitgereikt door een internationaal panel van 40 sportjournalisten. Felix volgt Mathtijs de Ligt (Ajax/Juventus) op. Het jaar voordien was Kylian Mbappé (PSG) de beste. Die drie samen zijn bijna 500 miljoen euro waard.

    Uitslag Golden Boy 2019:

    1. Joao Felix (Por/Atletico Madrid) - 332 stemmen
    2. Sancho (Eng/Dortmund) - 175
    3. Havertz (Dui/Leverkusen) - 75
    4. Håland (Noo/Salzburg) - 74
    5. De Ligt (Ned/Juventus) - 71
    6. Fati (Spa/Gui/Barcelona) - 49
    7. Foden (Eng/Man.City) - 46
    8. Donnarumma (Ita/Milan) - 37
    9. Zaniolo (Ita/Roma) - 36
    10. Malen (Ned/PSV) - 35

    Palmares Golden Boy:

    2003 - Van der Vaart (Ajax)
    2004 - Rooney (Man.United)
    2005 - Messi (Barcelona)
    2006 - Fabregas (Arsenal)
    2007 - Agüero (Atletico Madrid)
    2008 - Anderson (Man.United)
    2009 - Pato (Milan)
    2010 - Balotelli (Man.City) 
    2011 - Götze (Dortmund)
    2012 - Isco (Malaga)
    2013 - Pogba (Juventus)
    2014 - Sterling (Liverpool)
    2015 - Martial (Man.United)
    2016 - Renato Sanches (Bayern)
    2017 - Mbappé (PSG)
    2018 - De Ligt (Ajax)
    2019 - Joao Felix (Atletico Madrid)