Napoli-voorzitter wil lonen met 25% verlagen na spelersmuiterij

  Aurelio De Laurentiis wil de spelers straffen waar ze het niet graag hebben: met geld.

  De voorzitter van Napoli is van geen kleintje vervaard. Aurelio De Laurentiis doet zijn reputatie alle eer aan en wil zijn spelers na enkele mindere resultaten en incidenten straffen met een forse financiële sanctie.

  Napoli staat na 13 wedstrijden op de 7e plaats in de Serie A. Met 20 punten telt de club van Rode Duivel Dries Mertens 15 punten achterstand op koploper Juventus.

   

  Sinds 19 oktober (2-0 tegen Verona) heeft Napoli in de competitie niet meer gewonnen. Tegen SPAL werd het 1-1, tegen Atalanta 2-2, tegen Roma 2-1, tegen Genoa 0-0 en tegen Milan 1-1. 

   

  In de Champions League heeft Napoli uitzicht op de 2e ronde. Het staat 2e in een poule met KRC Genk, op 1 punt van leider Liverpool. Op de vorige speeldag kwam Napoli wel niet verder dan 1-1 tegen Salzburg.

   

  Na die 1-1 verplichtte voorzitter De Laurentiis de spelers om op afzondering te vertrekken voor de competitiematch het weekend erna. Maar dat zagen de spelers niet zitten. Het kwam in de kleedkamers van het San Paolo-stadion tot een hevige ruzie tussen enkele spelers en vicevoorzitter Edoardo De Laurentiis, de zoon van de voorzitter.

   

  Voorzitter De Laurentiis heeft zijn buik vol van de problemen en heeft de spelerslonen van oktober voorlopig nog niet uitbetaald. Hij is ook van plan om alle salarissen met 25% te verlagen. 

  Rechtszaken alom?

  Het lijkt tot een juridische clash te komen in het Napolitaanse huishouden, want ook coach Carlo Ancelotti ontspringt de dans niet. De ervaren T1 probeerde te bemiddelen tussen spelers en bestuur, maar was ook geen voorstander van de opgelegde afzondering.   


  De club zou van plan zijn de zaak voor het arbitragehof van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) te brengen. Ook een zaak bij een burgerrechtbank wordt overwogen.