Ga naar de inhoud

Hazard: "Ja, ik woog 80kg na de vakantie, maar ik vermager ook snel"

Eden Hazard bij zijn voorstelling in Madrid.

Eden Hazard heeft in een uitgebreid interview met de Franse sportkrant L'Equipe ook gesproken over zijn start bij Real Madrid. Volgens veel mensen stond Hazard te dik bij zijn aankomst in Spanje. En dat ontkent de Rode Duivel niet. "Als ik vakantie heb, heb ik vakantie. Dan let ik niet op mijn gewicht."

Het gewicht van Eden Hazard was tijdens zijn eerste maanden in Madrid een gespreksonderwerp in de Spaanse media. De prestaties van de club en de Rode Duivel vielen tegen en dus werd er gezocht naar een verklaring. Eden Hazard stond te dik. "Dat is waar", geeft een eerlijke Rode Duivel toe.

 

"Ik wil dat ook niet verbergen. Als ik vakantie heb, dan heb ik vakantie. En dan let ik niet op mijn gewicht. Anders kan de riem er bij mij nooit af. Ik ben het type dat snel bijkomt, maar ik val ook snel af. Op mijn 18e bij Rijsel woog ik 72 of 73 kilogram. Met wat extra spiermassa ligt mijn ideale gewicht nu op 75 kilogram."

 

"Deze zomer ben ik 5 kilo aangekomen. De weegschaal stopte op 80. Maar ik ben dat ook allemaal weer kwijtgespeeld op 10 dagen."

Vandenbempt over het gewicht van Hazard enkele maanden geleden in Extra Time