Lokeren: "Willen zo snel mogelijk beslissing nemen over nieuwe coach"

  Lokeren is op zoek naar een opvolger van Glen De Boeck.

  Lokeren is op zoek naar een opvolger van Glen De Boeck.

  Lokeren wil snel werk maken van een opvolger voor de ontslagen Glen De Boeck. "Er lopen enorm veel kandidaturen binnen en daar zitten ook heel wat gerespecteerde coaches bij", zegt voorzitter Louis De Vries aan Sporza.

  Zaterdagavond na het verlies tegen Lommel luidde het nog dat Glen De Boeck niet ontslagen zou worden, maar een dag later kreeg de trainer van Lokeren toch de bons. "Na de match was het heel emotioneel, ook met supporters die zijn ontslag eisten. De beslissing was zaterdagavond al genomen, maar we hebben zondagmorgen de knoop doorgehakt en aan Glen gezegd dat het over was", vertelt Louis De Vries.

   

  "Dat gevoel leefde al langer, al heb ik wekenlang mijn vertrouwen uitgesproken in hem. Er zijn altijd verklaringen en excuses, maar op een gegeven moment is dat over. Zaterdagavond was de boodschap duidelijk: we moesten winnen. Dat is niet gebeurd en dat is ook deels de schuld van de spelers."

   

  "We hebben gewoon te weinig punten en dan moet je oplossingen zoeken en mensen vervangen. Dat hoort bij het voetbal. Door allerlei omstandigheden zijn we er niet in geslaagd om snel een compacte groep en een standardelftal op de been te brengen, ook al is er voldoende kwaliteit in de groep."

  We willen weer naar 1A. Ik heb nooit gezegd dat dat in het eerste jaar moet gebeuren, maar wel zo snel mogelijk.

  Louis De Vries

  "Of we 1B onderschat hebben? Dat denk ik niet. We waren ons wel degelijk bewust van de stijl en het niveau van die competitie. Het is een moeilijke competitie met meer fysiek voetbal en veel strijdlust. Dat wisten we. Het is nog altijd onze ambitie om in de bovenste helft mee te draaien. We willen weer naar 1A. Ik heb nooit gezegd dat dat in het eerste jaar moet gebeuren, maar wel zo snel mogelijk."

   

  Wie wordt de opvolger van De Boeck? "Er lopen enorm veel kandidaturen binnen. Daar zitten ook heel wat gerespecteerde coaches bij. We hebben een bepaald profiel in gedachten en we hopen zo snel mogelijk met iemand om de tafel te gaan zitten. Zaterdag hebben we al een belangrijke match op Beerschot en daar moeten we sterk voor de dag komen. We willen snel een beslissing nemen."

  Lokeren-voorzitter Louis De Vries

  Lokeren-voorzitter Louis De Vries