Hazard: "Misschien speel ik over 8 jaar wel met mijn zoon bij de Duivels"

  Eden Hazard droomt van revanche tegen Frankrijk op het EK.

  Nacer Chadli en Thomas Vermaelen zullen de Rode Duivels niet aan 30 op 30 kunnen helpen tegen Cyprus, maar Eden Hazard zal er wel staan. "Of België beter is dan Real Madrid? Organiseer eens een oefenwedstrijd. Ik zal wel scheidsrechter zijn."

  Eden en Thorgan Hazard wervelden zaterdag over Rusland. Wordt Cyprus het volgende slachtoffer? "België draait niet alleen om Thorgan en Eden", zei de oudste broer. "België zit bomvol talent. Maar het was leuk dat we drie keer hebben gescoord."

   

  "Het belangrijkste doel was om ons te kwalificeren voor het EK, maar 30 op 30 is heel zeldzaam in de kwalificaties. Dat is het nieuwe doel. Onze vorm evolueert positief, er is een goede dynamiek in de groep."

   

  "Of we sterker zijn dan op het WK? Ik hou niet zo van dat woord. Als we 30 op 30 halen, kunnen we zeggen dat we sterker zijn. Maar als we 4e worden op het EK, niet. We hebben in elk geval twee jaar ervaring extra en onze jonge spelers groeien."

   

  "Als we echt sterker willen worden, moeten we meer wapens hebben: goed op balbezit, goed op counter, een sterke defensie... We hebben al veel van die wapens, maar kunnen er nog meer hebben."

   

  "Twee jaar geleden waren we WK-favoriet, maar daar draait het niet om op het einde van het toernooi. Frankrijk en Engeland zijn sterk, Spanje blijft Spanje, Italië is goed... We winnen nu veel matchen, maar moeten het op het EK doen."

  Als we echt sterker willen worden, moeten we meer wapens hebben.

  Eden Hazard

  "Revanche tegen Frankrijk zou leuk zijn"

  30 op 30 in de EK-voorronde zou straf zijn, maar moet België met het oog op het EK niet oefenen tegen de grote landen? "Die keuze laat ik over aan de bondscoach. Tot nu toe heeft hij het super gedaan. Maar misschien zou ik iets liever tegen een grote ploeg spelen."

   

  Op het EK tegen wereldkampioen Frankrijk misschien? "Het zou mooi zijn om revanche te nemen. Ik ben nog altijd een beetje ontgoocheld over die halve finale op het WK. Het zou leuk zijn voor het land."

   

  Hoelang kan de gouden generatie nog meedraaien na het EK? "We stoppen nog niet binnen een jaar", zegt Eden. "We hebben ook veel jonge spelers met Tielemans en Verschaeren. We kunnen nog enkele jaren door. Het zou ook een droom zijn om mijn kinderen ooit bij de Rode Duivels te zien spelen. Mijn oudste zoon zou binnen 8 jaar al mogen. Dan ben ik 36 jaar dus misschien kunnen we nog samen spelen."

   

  Hazard speelt nu al enkele maanden bij Real Madrid, maar al veel langer bij de Duivels. Wat is de beste ploeg? "Ik speel al veel langer bij de Rode Duivels en ken de spelers ook beter. Die automatismen zullen ook wel komen bij Real. Misschien moeten we eens een oefenwedstrijd organiseren, ik zal wel scheidsrechter zijn."

  Martinez: "Verwar een grote naam niet met een moeilijke wedstrijd"

  Ook voor bondscoach Roberto Martinez zou een zege tegen Cyprus de kers op de kwalificatietaart zijn. "30 op 30 moeten we vieren. Dat mogen we niet als vanzelfsprekend beschouwen. Maar ik verwacht een sterke prestatie tegen Cyprus."

   

  Martinez doet het wel zonder Chadli en Vermaelen. "Nacer Chadli is fit, maar geen 100 procent. We willen geen risico's nemen. Vermaelen heeft een fantastische prestatie neergezet tegen Rusland, maar heeft rust verdiend."

   

  "De wedstrijd tegen Cyprus is een goede gelegenheid om jonge spelers een kans te geven. Thorgan Hazard, Castagne en Tielemans zijn zich al even aan het ontwikkelen, Boyata was sterk tegen Rusland... Het wordt belangrijk om veel informatie te sprokkelen."

   

  "Of we moeten oefenen tegen een grote naam? Je mag een grote naam niet verwarren met een moeilijke wedstrijd. We moeten moeilijke wedstrijden spelen om bepaalde aspecten te verbeteren. In maart - als veel topspelers verwikkeld zijn in een titelstrijd - krijg je geen grote wedstrijd tegen een grote naam. We moeten een uitdaging zoeken."