• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostende mag olympisch kwalificatietoernooi Belgian Cats organiseren

  Goed nieuws voor de Belgian Cats: Oostende mag een van de 4 olympische kwalificatietoernooien in het basketbal organiseren. Dat betekent dat de Belgische vrouwen het thuisvoordeel hebben in hun strijd om een felbegeerd olympisch ticket.

  De Versluys Dôme van BC Oostende wordt dus het decor voor een van de olympische kwalificatietoernooien bij de vrouwen. Ook China, Frankrijk en Servië mogen een kwalificatietoernooi organiseren.

   

  De 16 landen worden onderverdeeld in 4 groepen. De loting daarvoor vindt plaats op 27 november. Uit elke groep mogen 3 landen naar de Olympische Spelen in Tokio. Het gastland en wereldkampioen Verenigde Staten zijn al geplaatst voor de Spelen, maar werken toch nog de kwalificaties af. In de groepen waarin zij ondergebracht worden, zijn er telkens nog 2 tickets te verdienen.