Verguisde spits Diagne speelt in oefenduel, RSCA verliest aan kust

  Diagne werd naast de ploeg gezet na het penaltydebacle in Parijs.

  Mbaye Diagne heeft een nieuwe kans gekregen van Club Brugge-trainer Philippe Clement. Diagne kreeg een basisplaats in de oefenpartij tegen Charleroi. Scoren lukte hem niet, maar Club won wel met 2-1. Anderlecht ging dan weer onderuit bij KV Oostende.

  Mbaye Diagne stond sinds de schertsvertoning in Parijs naast de ploeg. De Senegalees werkte zich tijdens het Champions League-duel tegen PSG in de nesten door een strafschop op te eisen. Dat was zeer tegen de zin van zijn ploegmaats en zijn coach want hij was vooraf niet aangeduid om de penalty's te trappen. Tot overmaat van ramp miste Diagne en verloor Club met 1-0 in Parijs.

   

  Clement zette de spits daarop uit de wedstrijdkern voor de match tegen Antwerp en Diagne moest ook een forse boete betalen. Maar de plooien lijken nu al enigszins weer gladgestreken. In afwezigheid van heel wat internationals kreeg Diagne van zijn coach een basisplaats in de oefenpot tegen Charleroi.

   

  Diagne deelde de aanvalslinie met Jelle Vossen. Hij kon zelf niet scoren, Vossen deed dat wel. Hij zorgde voor de 1-0. Morioka maakte gelijk vanaf de stip, maar Maxim De Cuyper schonk Club toch nog de zege.

  Anderlecht gaat onderuit bij KV Oostende, dat eindelijk nog eens wint

  Anderlecht oefende aan de kust met een veredeld B-elftal. Behalve de occasionele basisspelers Sardella, Vlap en Zulj kregen vooral vaste bankzitters hun kans. Kompany, Sandler en Vanden Borre waren er niet bij.

   

  Ook KV Oostende experimenteerde en zag met Palaversa en D'Haese twee sterkhouders hun rentree maken na blessureleed. Aan de rust leidde de kustploeg met 1-0 door een owngoal van Chipciu.

   

  Na de pauze verdubbelde Vargas de voorsprong tegen zijn ex-club (2-0). Thelin bracht paars-wit opnieuw in de wedstrijd (2-1), maar Guri deed in het slot de boeken toe met een rake kopbal (3-1). De ingevallen Roef pakte voor Anderlecht nog een strafschop van Rajsel. Kenny Saief, die bij de rust inviel, kreeg zijn eerste minuten van de voetbaljaargang.

   

  Wat in de competitie al 10 matchen niet lukte, lukt KVO dus vriendschappelijk wel.

  STVV gaat onderuit tegen PSV

  Club Brugge was niet de enige club die in actie kwam. STVV speelde tegen PSV een partij achter gesloten deuren. Sint-Truiden verloor van de Nederlandse topclub met 2-0. Beide ploegen misten tal van internationals en gaven ook enkele jongeren een kans. De goals kwamen van Claudio Gomes (43.) en Kostas Mitroglou (67.).

   

  PSV en STVV verkeren momenteel niet echt in topvorm in de eigen competitie. PSV wacht al 6 wedstrijden op een nieuwe zege en zakte zo weg naar de 3e plaats in de Eredivisie. STVV is na de 2-1 nederlaag van zaterdag bij rode lantaarn Cercle Brugge 11e in de Jupiler Pro League.

  Antwerp won tegen ADO Den Haag