• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Albon behoudt vertrouwen van Red Bull, Gasly blijft bij Toro Rosso

  Alexander Albon rijdt volgend seizoen naast Max Verstappen.

  Red Bull Racing en zusterteam Toro Rosso hebben hun huiswerk klaar voor het raceseizoen in 2020. Max Verstappen vormt een Red Bull-duo met Alexander Albon, Toro Rosso kiest voor Pierre Gasly en Daniil Kvijat 

  Alexander Albon (23) heeft zijn test bij Red Bull doorstaan. De Britse Thai nam halfweg het seizoen over van de kwakkelende Pierre Gasly en eindigde sinds de GP van België telkens in de top 6. Het levert hem ook volgend jaar een zitje op naast Max Verstappen.

   

  "Ik ben erg blij dat ik volgend jaar weer naast Max zit en ik weet hoe gelukkig ik ben dat ik deze kans krijg", verklaart Albon. "Ik ben Red Bull enorm dankbaar dat ze mij het vertrouwen geven en in mijn resultaten geloven. Het zegt veel dat ze me volgend jaar weer een kans geven."

   

  Gasly, die werd doorgestuurd naar Toro Rosso, racet ook volgend jaar voor het kleine broertje van Red Bull. Daniil Kvijat doet er een vierde seizoen bij bij de Italiaanse renstal. 

   

  "Ik ben blij dat Pierre en Daniil volgend seizoen aan boord blijven", zegt hun teambaas Franz Tost. "Beide rijders hebben dit seizoen bewezen dat ze heel competitief kunnen zijn in de F1, het potentieel van de wagen kunnen benutten en waardevolle feedback kunnen leveren om progressie te maken. Dit jonge maar ervaren duo kan uitkijken naar een succesvol seizoen in 2020."