Splinternieuwe indoorhal Louvain-la-Neuve heeft geen materiaal

  De gloednieuwe indoor atletiekhal in Louvain-la-Neuve, die op 17 mei officieel ingehuldigd werd, is volgens de krant Le Soir nog niet helemaal in orde. Het voorbije weekend werd er een eerste evenement georganiseerd, maar de hal blijkt over geen materiaal te beschikken om competities en trainingen te organiseren.

  De nieuwe indoorzaal moest bij het bekendmaken van de plannen het paradepaardje worden van de Belgische atletiek. Het project kostte 22,5 miljoen euro en werd betaald door de Franse gemeenschap. Voor veel topsporters moet de piste extra opties bieden, want Gent had tot voor kort de enige indooratletiekpiste in België. 

   

  De atletiekclub CS Dyle kreeg de primeur om het eerste evenement in de hal te organiseren. Zo'n 400 jongeren uit 8 Waalse en Brusselse clubs trokken de sportschoenen aan. Maar al snel bleek dat de hal nog steeds niet beschikt over al het materiaal dat nodig is om competities te organiseren. Clubs moesten op die manier hun eigen materiaal, zoals startblokken en horden, zelf meenemen.

   

  Ook de trainingsruimte, die bedoeld is voor de Franstalige topsporters in ons land, staat nog leeg, net als de kantoorruimtes die moeten benut worden door de Ligue belge francophone d'athlétisme (LBFA), de Franstalige atletiekliga in België. Nochtans begon op 1 oktober het huurcontract.

  "Hier kan wel getraind worden"

  "De openbare aanbesteding is laattijdig ingediend vanwege een personeelstekort", zo licht Marc Jeanmoye, directeur van de zaal, toe aan Le Soir. "Hierdoor liggen de dossiers nog bij de financiële inspectie. Waar we eerst hoopten op een levermoment rond midden november, zal dat verlaat worden naar begin januari."

   

  Ook Sébastien De Grève, voorzitter van CS Dyle, reageerde intussen op het artikel van Le Soir. Op Facebook zegt hij dat bepaalde elementen in het stuk niet kloppen. "Er kan wel degelijk getraind worden hier. De borden om te chronometreren staan er, ook de installaties voor het hoogspringen en polsstokspringen zijn aanwezig. Er zijn zaken die inderdaad nog beter kunnen, maar dat verwachten we de komende weken."

  De piste in de nieuwe hal.