Blessure remt Nadal af in Parijs, komen Masters in gevaar?

  Rafael Nadal heeft verstek moeten laten gaan voor de halve finale op het toptoernooi van Parijs. Een blessure aan de buikspieren is de boosdoener voor de Spanjaard. "Ik hoop dat ik op tijd fit geraak voor de Masters", reageerde de nummer 2 van de wereld.

  Er leek geen vuiltje aan de lucht deze week in Parijs voor Rafael Nadal. De Spanjaard kwam in Parijs voor de eerste keer weer in actie na zijn blessure die hij in september op de Laver Cup had opgelopen. Op weg naar de halve finales schakelde hij onder andere Stan Wawrinka en Jo-Wilfried Tsonga uit.

   

  Vandaag moest de Spanjaard het opnemen tegen de jonge Canadees Denis Shapovalov voor een plekje in de finale in Parijs. Maar nog voor aanvang van de wedstrijd haakte Nadal af. Een opspelende buikspierblessure brengt zo dus zijn deelname aan de ATP Finals, die volgend weekend van start gaan in Londen, in het gedrang.

   

  "Je kan het pech noemen, maar het is wel gewoon gebeurd vandaag. Ik moet het gewoon accepteren en positief blijven", zei Nadal op de persconferentie. "Ik heb drie knappe wedstrijden gespeeld en ik genoot van mijn tijd op de baan hier, dus het doet pijn om zo te moeten opgeven. Ik zal er alles aan doen om op tijd klaar te geraken voor de Masters."

  Mijlpaal voor Djokovic: nummer 1 plaatst zich voor 50e ATP-1000 finale in zijn carrière

  Met de opgave van Nadal verdween de nummer 2 van de wereld van de tabel in Parijs. De nummer 1, Novak Djokovic, verging het beter. De Serviër keek met Grigor Dimitrov de killer van David Goffin in de ogen. De Bulgaar heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar wist de laatste maanden weer zijn niveau te vinden, met onder andere een halve finale op de US Open.

   

  In set 1 konden beide spelers geen breakkans verzilveren, dus moest een tiebreak uitsluitsel brengen. Dimitrov kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar op de gepaste momenten haalde Djokovic een weergaloze return boven. 7-5 in de tiebreak en set 1 was binnen voor de Serviër.

   

  In set 2 had Djokovic voldoende aan 1 break. Dimitrov probeerde zich nog te verweren, maar kon de achterstand niet meer ongedaan maken. 6-4 in de tweede set en een 50e ATP-1000 finale voor de Serviër. Daarin neemt hij het morgen dus op tegen Shapovalov.