Washington Nationals winnen de World Series Baseball

  De Washington Nationals hebben voor het eerst in hun geschiedenis de World Series gewonnen, de finale van het Amerikaans baseball-seizoen. In de zevende en beslissende wedstrijd versloeg de ploeg uit de hoofdstad de Houston Astros met 6-2 na een beklijvende partij.

  Geen vuiltje aan de lucht voor Houston

  De Astros wilden voor het eerst in deze World Series hun thuiswedstrijd winnen en begonnen heel goed aan de wedstrijd. In de tweede inning opende Yuri Gurriel de score met een homerun.

   

  De werpers van beide teams openden heel sterk en zowel Greinke voor de Houston Astros als Scherzer voor de Washington Nationals zogden ervoor dat het lang 1-0 bleef.

   

  Maar in de 5e inning scoorden de Texanen de 2-0 en opnieuw was het Gurriel die na een honkslag naar het thuishonk kon sprinten.  Met nog 4 innings te gaan, een werper on fire en het thuisvoordeel dat eindelijk begon te werken leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Astros.

  Yuri Gurriel slaat een homerun voor de Astros

  Yuri Gurriel slaat een homerun voor de Astros

  Inning 7: De comeback van de Nationals

  Maar in de zevende inning begon de arm van Greinke te sputteren en Anthony  Rendon kon een bal in de tribune rammen voor een homerun. 2-1 en de Washington Nationals weer in de wedstrijd.

   

  De coach van de Astros nam het zekere voor het onzekere en verving z'n werper Greinke. Bij het verlaten van het veld kreeg de starting pitcher een staande ovatie van het thuispubliek.

   

  Maar even later was het heel stil in het stadion want met een loper op het eerste honk sloeg nu ook Kendrick een homerun. De Nationals in één inning van 2-0 achter, naar een 2-3 voorsprong.

  Anthony Rendon scoort voor de Washington Nationals

  Anthony Rendon scoort voor de Washington Nationals

  Astros proberen met werper-wissels het tij te keren

  In de achtste inning konden de Washington Nationals hun voorsprong uitdiepen tot 2-4. Ditmaal was het Eaton die kon scoren na een honkslag van Juan Soto. Met nog één inning te gaan werd het heel moeilijk voor de Texanen.

   

  Met 3 verschillende werpers in 2 innings pobeerden de Astros de Nationals nog te ontwrichten, maar in de negende inning gebeurde het onvermijdelijke. Met "bases loaded" (drie lopers op alle honken)  sloeg Adam Eaton een bal door het midden en opnieuw konden twee lopers van de  Nationals scoren, 2-6.

   

  De Astros konden geen vuist meer maken en de slotwerper van de Nationals mocht de wedstrijd afmaken. 2-6 de eindstand en de Washington Nationals voor het eerst in hun geschiedenis winnaar van de World Series.

  Bekijk hier de samenvatting van Game 7

  Uitwedstrijden en borsten in vijfde wedstrijd

  Amerikanen zijn tuk op statistieken en opvallende feiten en tijdens deze World Series was daar geen gebrek aan. Dat een zevende wedstrijd nodig was om een beslissing te brengen bij een 3-3  stand was niet zo speciaal. Maar dat alle wedstrijden -en dus ook de laatste- gewonnen werden op verplaatsing is een unicum.

   

  Maar waar nog jaren zal over gesproken worden was "the boob game".  In wedstrijd 5 toonden 2  vrouwen hun borsten toen de werper van de Astros moest gooien. Die was mogelijk afgeleid door deze actie want hij wandelde wat rond op de werpheuvel en er werd een time-out aangevraagd.

   

  Beiden vrouwen werden uit het stadion gezet en voor onbepaalde tijd verbannen van het bijwonen van baseballwedstrijden. Later bleek het om een social-mediastunt te gaan ter promotie van een  online magazine en om geld in te zamelen voor het onderzoek naar borstkanker.

  Grappig op tv: "Washington had dit nodig, want we zitten al jaren opgescheept met een ******* in het Witte Huis"