Kawhi Leonard geeft meteen zijn visitekaartje af aan LeBron James

  Kawhi Leonard loodste de LA Clippers naar de zege tegen de LA Lakers.

  Kawhi Leonard loodste de LA Clippers naar de zege tegen de LA Lakers.

  Het NBA-seizoen heeft zich weer op gang getrokken en op de eerste speeldag kregen de liefhebbers meteen een stadsderby in Los Angeles voorgeschoteld. Nieuwkomer Kawhi Leonard gidste de Clippers voorbij de Lakers van LeBron James (112-102). Kampioen Toronto zette New Orleans opzij in de verlengingen (130-122).

  Met de Clippers en de Lakers stonden twee titelpretendenten tegenover elkaar in het Staples Center. Twee teams ook die dit seizoen kunnen uitpakken met een ijzersterk duo. De Lakers dromen met de tandem LeBron James-Anthony Davis van de titel, Clippers-fans kunnen dan weer genieten van het duo Kawhi Leonard-Paul George.

   

  Die laatste ligt voorlopig nog in de lappenmand met een schouderblessure, maar ploegmaat Leonard was wel meteen op de afspraak. De forward, die vorig seizoen de Toronto Raptors naar de titel loodste, debuteerde ijzersterk voor de Clippers. Met 30 punten, 6 rebounds en 5 assists had hij een groot aandeel in de 112-102-overwinning. Leonard kreeg veel steun van Lou Williams (21 punten) en Montrezl Harrell (17 punten).

   

  Bij de LA Lakers waren het ook de nieuwkomers die het mooie weer maakten. Danny Green, overgekomen van kampioen Toronto, gooide 7 van zijn 9 driepunters binnen en was de topschutter met 28 punten. Anthony Davis was goed voor 25 punten en 10 rebounds. LeBron James eindigde met 18 punten, 9 rebounds en 8 assists.

  VIDEO: Leonard schittert in Clippers-debuut

  VIDEO: Green knalt 7 driepunters binnen

  Kampioenen krijgen hun ring en verslaan New Orleans (met moeite)

  In Toronto kregen de spelers van de titelverdediger hun felbegeerde ring overhandigd als NBA-kampioen. Het kleinood is bezet met 650 diamantjes en versierd met 16 robijnen, die symbool staan voor de 16 overwinningen die de Raptors nodig hadden om vorig seizoen de titel te pakken.

   

  Na de ceremonie legde Toronto New Orleans over de knie, al had de thuisploeg daar wel een verlenging voor nodig: 130-122. Fred VanVleet trok de lijn van de NBA-finale door met 34 punten, evenveel als ploegmaat Pascal Siakam. Die laatste deed daar nog 18 rebounds bovenop.

   

  Bij de bezoekers was Brandon Ingram - overgekomen van de LA Lakers in de ruil van Anthony Davis - de topschutter met 22 punten. De Pelicans misten wel hun nummer 1 draft pick Zion Williamson. De sterke forward is 6 à 8 weken out met een knieblessure.

  VIDEO: Siakam pronkt met zijn ring

  VIDEO: Van Vleet en Siakam maken het verschil voor Toronto