Meunier: "We moeten morgen vooral oppassen voor Vanaken"

  Meunier kijkt morgen zijn ex-ploeg in de ogen.

  Meunier kijkt morgen zijn ex-ploeg in de ogen.

  Bij PSG keert Thomas Meunier morgen terug naar het stadion waar hij 5 jaar lang in blauw-zwart tenue te bewonderen was. "We mogen Hans Vanaken morgen niet laten voetballen, want hij kan het verschil maken", blikt Meunier vooruit.

  Meunier: "We onderschatten Club Brugge zeker niet"

  In de zomer van 2016 ruilde Thomas Meunier Club Brugge voor PSG. 2 jaar geleden keerde hij al eens terug naar het Jan Breydelstadion voor een oefentinterland tegen Japan. Meunier kreeg toen applaus van de Brugse fans.

   

  "Maar ik denk niet dat er morgen een speciale ontvangst zal zijn voor mij", zegt Meunier. "De fans komen voor de wedstrijd Club tegen PSG, niet voor Thomas Meunier."

   

  Meunier is op zijn hoede voor zijn ex-club. "Ik verwacht een gevaarlijke wedstrijd. Tegen Galatasaray had Club moeten winnen, tegen Real stonden ze 0-2 voor en had het in de tweede helft zelfs 0-3 kunnen worden. We mogen hen dus zeker niet onderschatten."

   

  "Club heeft goeie transfers gedaan en het gevaar komt een beetje van overal. Toch wordt het vooral opletten voor Hans Vanaken: je mag hem niet laten voetballen want hij kan het verschil maken."

   

  Meunier loopt ook hoog op met coach Philippe Clement. "Philippe maakt deel uit van een nieuwe generatie trainers, met moderne ideeën, zoals Tuchel, Guardiola. Zonder te willen vergelijken evenwel. Ze hebben allemaal een moderne visie op voetbal, ze zijn sterk op psychologisch vlak en communiceren goed."

   

  "Clement heeft Waasland-Beveren naar de top vijf gehaald, is met Genk kampioen geworden en staat nu met Club eerste. Hij heeft alles om een grote trainer te worden."

  Meunier: "Clement heeft alles om een grote trainer te worden"

  Tuchel: "Mbappé zal nog geen 90 minuten spelen"

  Ook PSG-coach Thomas Tuchel onderschat Club Brugge niet. "Ik verwacht een intense en fysieke strijd in Brugge. Ik ben er zeker van dat we hier ons beste niveau moeten halen om te winnen", zegt de Duitser.

   

  "Club speelde gelijk tegen Galatasaray en stond 0-2 voor in Madrid. Dit seizoen zijn ze nog ongeslagen. Dan kan je niet op voorhand zeggen dat je hier zomaar kan komen winnen."

   

  "We hebben heel veel respect voor deze tegenstander. Er zit enorm veel energie in dat team en ze spelen met durf. Ze storen hoog en het is dan aan ons om onder die druk uit te komen. Het zal bikkelen worden."

   

  Bij PSG ontbreken Neymar, Thilo Kehrer, Julian Draxler en Idrissa Gueye. Kylian Mbappé en Edinson Cavani zijn er dan weer opnieuw bij, maar kunnen nog geen hele wedstrijd aan.

   

  "Voor Mbappé is het nog te vroeg om negentig minuten te spelen. Hetzelfde verhaal bij Cavani. Nu moeten we bekijken of ze aan de wedstrijd zullen beginnen, of invallen."

  Tuchel: "Er zit enorm veel energie in Club Brugge"