Ref Lardot twee weken geschorst omdat hij met de pers praatte

  Lardot dient Jaremtsjoek op het veld van antwoord.

  Lardot dient Jaremtsjoek op het veld van antwoord.

  Jonathan Lardot is door het Professional Referee Department van de KBVB twee weken geschorst. De scheidsrechter praatte na Club Brugge-AA Gent met de pers, maar zonder toelating van Frank De Bleeckere.

  Jonathan Lardot was twee weken geleden de spelleider in het beladen duel tussen Club Brugge en AA Gent.

   

  De 35-jarige ref kende bij een 2-0-stand voor Club geen strafschop toe aan AA Gent, nadat Mechele Jaremtsjoek met een "sliding tackle" tegen de vlakte gewerkt had. Ook de VAR liet begaan, tot Gentse ontsteltenis. 

   

  Lardot sprak na de wedstrijd over het voorval met enkele journalisten, maar sinds het uitbreken van Operatie Zero mogen de scheidsrechters niet met de pers praten zonder toelating van Frank De Bleeckere, de officiële woordvoerder van de scheidsrechters.

   

  Hoewel Lardot geen scheidsrechterlijke dwaling maakte, zondigde hij wel tegen de media-regel en houdt hij daar een schorsing van twee weken aan over. Pas vanaf speeldag 13 zal Lardot opnieuw aangewezen worden om een match te fluiten.    

   

  Nicolas Laforge ging als VAR twee keer de mist in op die bewuste 10e speeldag van de Jupiler Pro League, maar werd wel aangewezen als scheidsrechter voor de topper tussen Standard en Genk dit weekend.