Club Brugge wint met sprekend gemak topper die nooit een topper werd

  1. 41' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  2. 35' - Geel - Jonathan David
  3. 33' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  4. 28' - Doelpunt - Krépin Diatta (2 - 0)
  5. 11' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Mbaye Diagne
  2. 90+2' - Doelpunt - Mbaye Diagne (4 - 0)
  3. 89' - Geel - Nana Asare
  4. 88' - Geel - Siebe Schrijvers
  5. 86' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Jean-Luc Dompé
  6. 80' - Geel - David Chidozie Okereke
  7. 79' - Verv. Ruud Vormer door Mbaye Diagne
  8. 71' - Verv. Sven Kums door Yuya Kubo
  9. 69' - Verv. Dennis door David Chidozie Okereke
  10. 63' - Geel - Clinton Mata
  11. 53' - Verv. Brecht Dejaegere door Laurent Depoitre
  12. 51' - Doelpunt - Dennis (3 - 0)
  11'Hans Vanaken1 - 0
  51' Dennis3 - 0
  90+2'Mbaye Diagne4 - 0

  Club Brugge heeft overtuigend AA Gent verslagen met 4-0. AA Gent kon zich op het veld niet opwerpen als grote uitdager van Club en slikte in 51 minuten al 3 goals. Daarna haalde Club de voet van het gaspedaal. Gent moest zich noodgedwongen neerleggen bij zijn tweede seizoensnederlaag.

  Club Brugge - KAA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de 2-0 van Diatta gaat Jaremtsjoek neer in de Brugse zestien. Mechele raakt de Oekraïner, maar noch Lardot, noch de VAR grijpen in. Gent krijgt zo de kans niet om in de wedstrijd te komen.
  • Man van de match: Zijn naam prijkt dan wel niet op het scorebord, maar de inzet en het loopvermogen van Clinton Mata op rechts deden andermaal monden openvallen. Onvermoeibaar.
  • Opvallend: Gent blijft met een soort van uitsyndroom kampen. Het kon in vier uitwedstrijden in de Belgische competitie en vier uitwedstrijden in Europa niet winnen.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - AA Gent (4-0)

  Club is oppermachtig, Gent voelt zich benadeeld

  Twee dagen extra rust. Daar werd veel over gezegd en geschreven in aanloop naar de topper tussen Club Brugge en KAA Gent. De Buffalo’s waren donderdag nog aan de slag in Oekraïne, terwijl blauw-zwart twee dagen eerder stuntte in Bernabéu. Zou de vermoeidheid bij de bezoekers een rol spelen in de confrontatie?

   

  Daar leek het in ieder geval wel op in de eerste helft. Gent kwam niet echt in het stuk voor, een schot van Dejaegere tegen de paal buiten beschouwing gelaten. Het was Club dat van bij het begin het heft in handen nam en daar al vroeg voor werd beloond. Een ferme rush van Sobol leidde het doelpunt van Vanaken in. Diatta schilderde de bal op het hoofd van de Gouden Schoen, die knap in de verste hoek kopte.

   

  Kort voor het halfuur gaf Diatta de wedstrijd de definitieve richting mee, al had dat voor Gent helemaal niet zo moeten lopen. Bronn schatte een bal totaal verkeerd in en Tau reageerde het snelst. Plastoen tackelde in eerste instantie de bal nog uit het doel, maar Diatta was goed gevolgd en prikte de 2-0 tegen de touwen.

   

  De slotnoot van de eerste helft was voor Lardot, die voor de Gentenaars kop van jut was na een niet gefloten strafschop. Jaremtsjoek kapte Mechele uit, die de Oekraïner onderuit gleed. De scheidsrechter liet begaan, net als de VAR, tot ontsteltenis van de bezoekers die foeterend de kleedkamer introkken.

  Jaremtsjoek krijgt geen strafschop... Terecht?

  Dennis beslist de match nog voor het uur met typische struikelgoal

  Nog voor het uur verstreken was, besliste Dennis de match helemaal. Dit keer was het Plastoen die kinderlijk in de fout ging en zich het leer liet afsnoepen door de goalgetter. Haast onvermijdelijk gleed die wel nog even weg vooraleer hij Kaminski te grazen nam. Het lijkt een dingetje te worden, die struikelgoals van Dennis.

   

  Gent legde zich neer bij de suprematie van Club Brugge, dat zich duidelijk de beste ploeg van België toonde. De oleetjes rolden van de tribunes tijdens de lange periodes van Brugs balbezit en bij zeldzaam balverlies toonde Mignolet waarom hij gehaald werd bij Liverpool. De doelman van Club hield zijn netten schoon met goede reddingen op pogingen van Depoitre en David.

   

  Diep in de toegevoegde tijd zorgde invaller Diagne voor het orgelpunt. Een hoekschop van blauw-zwart bleef voor het doel hangen en de spits punterde de bal naast Kaminski tegen de touwen. Dankzij de klinkende 4-0-zege blijft Club alleen leider na speeldag 10. Standard kan straks wel naderen tot op één punt. 

  Dennis scoort net als in Madrid opnieuw na struikelpartij

  Thorup: "Excuses wil ik niet zoeken, Club was gewoonweg beter"

  Jess Thorup had een eerlijke analyse klaar na de wedstrijd. "We hadden al elf wedstrijden op een rij niet verloren en dat geeft het gevoel dat je klaar bent om Club Brugge te bekampen, toch de beste ploeg in België. Maar de foutjes die we maakten werden meteen afgestraft en de scheidsrechter en de VAR waren ons niet goed gezind vandaag."

   

  "Ik kan veel excuses zoeken voor deze nederlaag, zoals de korte rustperiode na onze Europese wedstrijd. Maar uiteindelijk komt het neer op de prestatie op het veld en die van Club Brugge was in alle opzichten beter dan die van ons. We moeten gewoon accepteren dat Club de beste ploeg was vandaag", aldus nog Gent-coach Thorup.

  Clement: "Het gaat goed, maar het verschil is niet zo groot"

  Philippe Clement was blij met het resultaat, maar zette zijn manschappen wel op scherp. “Ik ben een moeilijk mens. De 4-0-zege is fantastisch, maar ik heb toch heel wat dingen gezien die beter kunnen. Dat we zo overtuigend winnen doet me deugd. Gent was samen met ons toch de best voetballende ploeg in de competitie. Wat ook fijn is om vast te stellen, is dat we het tempo uit de Champions League meenemen naar de eigen competitie.”

   

  “De buitenwereld mag wat mij betreft zeggen dat niemand ons zal kunnen volgen, maar ik vind dat toch een gevaarlijke uitspraak. Het verschil is niet zo groot. Zodra we 5 of 10 procent minder presteren, zal ons dat zuur opbreken. Als er spelers het even niet meer kunnen opbrengen, hebben we wel anderen klaarzitten op de bank en zelfs in de tribunes", zei Clement nog.

  Vanaken: "Probeerden vandaag een statement te maken"

  Kums: "Naar mijn gevoel is de score overdreven"

  Dennis: "De beste danser? Ik kan dansen en scoren"

  Kaminski: "We waren niet op de afspraak"

  Odjidja: "Valt niets af te dingen aan de prestatie van Club"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Club Brugge rondt een geweldige week af met een klinkende 4-0-zege tegen Gent. Blauw-zwart overklaste de Buffalo's, die achterin weifelachtig acteerden. "Een oververdiende overwinning", zag ook Peter Vandenbempt.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Club Brugge is verreweg de best voetballende ploeg van België. Eddy Snelders op Radio 1.
  4. Gele kaart voor Mbaye Diagne van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Mbaye Diagne van Club Brugge. 4, 0.
  6. tweede helft, minuut 91. Nog een doelpunt! Club Brugge legt nog een vierde bal in het mandje. Invaller Diagne toont zich een goaltjesdief op een Brugse hoekschop en prikt het leer met een puntertje voorbij Kaminski: 4-0!
  7. tweede helft, minuut 90. Er komen drie minuten extra tijd bij.
  8. Gele kaart voor Nana Asare van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 89. Mata is nog maar eens naar de overkant van het veld gelopen, maar bekoopt die inspanning met een slechte pass op Diatta.
  10. Gele kaart voor Siebe Schrijvers van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 88
  11. tweede helft, minuut 88. Gent blijft voorlopig met een soort van uitsyndroom kampen. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Jean-Luc Dompé erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Diagne kiest de kortste weg naar doel, maar wordt nog gehinderd door Ngadeu, die Kaminski zo de kans geeft om er tussen te zitten.
  14. tweede helft, minuut 83. Schrijvers trapt over. Schrijvers moet altijd de 4-0 maken, maar trapt een niet te missen kans toch nog over. Gelukkig voor hem is de wedstrijd al lang beslist, maar een opkikker was het wel geweest voor de invaller.
  15. tweede helft, minuut 83. Vadis gaat vlot voorbij Rits en haalt hard uit met zijn linker. De bal zoeft net naast.
  16. tweede helft, minuut 82. Het gaat over en weer, maar een wedstrijd is het al lang niet meer natuurlijk. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 81. Bronn glijdt uit en dat spoort Sobol aan om naar binnen te snijden. Vadis sluit de deur.
  18. Gele kaart voor David Chidozie Okereke van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 80
  19. tweede helft, minuut 80. Vanaken lijkt op weg naar doel, maar Lardot fluit hem terug. Okereke dook net ervoor graag naar de grond en krijgt geel voor een schwalbe.
  20. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Mbaye Diagne erin, Ruud Vormer eruit