Grote crisis bij Lierse Kempenzonen: "Het is meer dan ondermaats"

  Het Lisp heeft al leukere tijden beleefd.

  Het Lisp heeft al leukere tijden beleefd.

  Hoe heeft uw favoriete club het afgelopen weekend gepresteerd? Gewonnen, gelijkgespeeld, verloren? Op sporza.be kunt u elke week alle uitslagen van eerste amateur tot en met 1e provinciale op de voet volgen.

  Alle cijfers en klassementen

  Nieuwe nederlaag voor Lierse Kempenzonen

  In de lagere afdelingen waren ze in het weekend aan de 7e speeldag toe.

   

  In de eerste amateurklasse haalde Deinze het met 4-1 tegen Wezet. Daardoor blijft Deinze op kop, nu met 18 punten. Olympic Charleroi-Farciennes en Thes Sport volgen als gedeelde 2e op 3 punten.

   

  Heist-op-den-Berg trok in het burenduel met Lierse Kempenzonen aan het langste eind. Het werd 0-1 op het Lisp.

   

  Heist staat op een mooie gedeelde 4e plaats, Lierse Kempenzonen blijft troosteloos laatste, met amper 3 punten. De ploeg van trainer Rocky Peeters verloor al 6 keer en wist nog maar één keer te winnen.

   

  Rocky Peeters leek enkele weken geleden de rekening gepresenteerd te krijgen, maar de clubleiding verkoos de coach toch nog aan boord te houden. Wél kwam Urbain Spaenhoven in dienst, als technisch coördinator en rechterhand van Peeters.

  "We verdienen alle kritiek"

  Lierse Kempenzonen incasseerde in minuut 91 de 0-1. De kopjes hangen laag in Lier.

   

  "We zaten al diep en dachten dat het niet dieper kon, maar blijkbaar wel", zegt Frédéric Frans.

   

  "De bedoelingen zijn goed, maar je ziet duidelijk dat we een groot tekort aan vertrouwen hebben. We maken te veel simpele fouten."

   

  "Waren we blij geweest met een gelijkspel? Neen, maar op dit moment moet je pakken wat je kunt pakken en dat hebben we niet gedaan."

   

  "Iedereen binnen de club moet voor de spiegel gaan staan. Wat de fans dit seizoen te zien krijgen, is meer dan ondermaats. We verdienen alle kritiek die onze richting uitkomt."

  Interviews op de media van Lierse Kempenzonen met Hannes Smolders en Frédéric Frans: