Keniaan Chege wint marathon van Brussel, Naert 2e op halve afstand

  " "

  De regen teistert de deelnemers aan de marathon van Brussel. De Keniaan Michael Chege wint.

  De Keniaan Michael Chege en onze landgenote Kabi Nassam hebben zondag in een uitgeregend Brussel de marathon gewonnen. Op het heuvelachtige parcours finishte Chege in 2u17'53", voor Willem Van Schuerbeeck (2u19'11"). Koen Naert was tweede op de halve marathon.

  Ruim verslag van de marathon van Brussel

  De tocht van 42,195 km bracht de deelnemers van het Jubelpark via de Belliardstraat, de Wetstraat en de Koningsstraat naar het Ter Kamerenbos en het Park van Tervuren. Via de Tervurenlaan en Montgomery bereikten de lopers opnieuw het Jubelpark, waar de finish lag. Het ging daarbij stevig op en neer.

   

  Achter Chege en Van Schuerbeeck pakte de Keniaan Karim Kwemboi (2u32'53") het brons. Bij de vrouwen haalde Nassam het voor het tweede jaar op een rij. Met 2u54'48" bleef ze als enige onder de 3 uur. De Française Ludivine Seulin (3u09'11") en de Noorse Inger Marit Valstad (3u10'33") mochten met haar mee op het podium. (lees voort onder de foto)

  " "

  Kabi Nassam was voor het 2e jaar op een rij de beste in onze hoofdstad.

  Brit Earl vloert Naert in prangende spurt

  Koen Naert, die de marathon op het WK in Doha door de extreme omstandigheden had laten schieten, kwam in onze hoofdstad in de halve marathon in actie. De Europese marathonkampioen kreeg flink weerwerk van de Brit Nick Earl. De twee spurtten om de zege: Earl won in 1u07'16", 2 seconden sneller dan Naert. Sander Heemeryck eindigde derde in 1u09'19". Bij de vrouwen haalde de Duitse Sonja Vernikov (1u20'05") het.

  " "

  Koen Naert.

  Michael Chege: “Had problemen met de maag en heb even moeten stoppen in het bos”

  Van Schuerbeeck: “Brussel blijft een fantastisch parcours”

  Nick Earl: “Wat is die Koen Naert een harde kerel”

  Koen Naert: “Blij dat ik heb kunnen finishen zonder pijn”