De Roeck lacht: "100% record, misschien moet ik met pensioen gaan"

  Jonas De Roeck

  Jonas De Roeck zat eenmalig op de bank als coach van Anderlecht.

  Ingehouden vreugde bij Anderlecht na de 1-2-zege bij Charleroi. De 3 punten worden als een enorme opsteker gezien, maar iedereen beseft dat de weg ook nog lang is.

  De Roeck: "We speelden heel volwassen"

  Frank Vercauteren werd gisteren aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij Anderlecht, maar tegen Charleroi keek hij nog vanuit de tribune toe. Jonas De Roeck nam voor de gelegenheid de honneurs waar op de bank. "Ik heb 100% van mijn matchen als Anderlecht-coach gewonnen. Misschien moet ik met pensioen gaan", grapt hij.

   

  De "echte" manager bij Anderlecht, Vincent Kompany, sprak de spelers meteen na de match toe. "Hij zei dat we hebben gekregen wat we verdiend hebben. We hebben stappen vooruit gezet. Het was een goeie teamprestatie."

   

  "Ik vind dat we vandaag bij momenten heel volwassen gespeeld hebben. We waren hard in de duels, zeker op het middenveld. Zo kwamen we sneller weer in balbezit. Voor de rest speelden we in grote lijnen hetzelfde als de voorbije weken, met dominant voetbal. Alleen hadden we nu meer kansen en waren we iets efficiënter voor doel."

   

  Wat is er gebeurd met Nasri, die voor de rust gewisseld moest worden? "Er schoot iets in zijn linkerhamstring", vertelde De Roeck. "En hij moest op krukken naar huis. Ik hoop dat het niet te erg is, maar ik denk toch dat we hem enkele weken kwijt zijn."

   

  Laatste vraag: vindt hij het niet erg dat hij zijn T1-schap meteen moet afgeven aan Frank Vercauteren? "Neen, helemaal niet. Het draait niet om mij, maar om de club en de spelers. We werken al maanden heel hard met een heel jonge groep. Ik ben vooral blij dat we vandaag mentaal enkele stappen hebben vooruitgezet. Wat kleine foutjes maken, soms pompen,... Het moet niet altijd mooi zijn."

   

  Vercauteren sprak de groep nog niet toe: "Hij heeft de laatste 2 dagen een beetje geobserveerd en veel overlegd met Kompany. Vandaag heeft hij niet veel invloed gehad. Vanaf morgen zal de nieuwe structuur in voege treden. Gelukkig hebben we nu veel tijd met de interlandbreak." 

  Chadli over afgekeurde goal: "Was geen hands"

  • Yari Verschaeren (scoorde de 0-1): "Ik ben zó blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. We hebben zoveel gegeven deze match en zo hard gewerkt in de week om hier de 3 punten te pakken. We voelden allemaal de druk. Chapeau voor iedereen. Ik was zelf dit seizoen ook nog niet op niveau, maar vandaag ging het weer beter. Ik hoop de volgende matchen weer belangrijk te zijn voor de ploeg.

   

  • Nacer Chadli (scoorde de 1-2, tot 2 keer toe): "Het was een moeilijke match, maar we hebben persoonlijkheid getoond. Dit is een verdiende overwinning. Ik denk dat we nu een reeks kunnen neerzetten, ja. Als we de goeie dingen onthouden en nog werken aan de slechte dingen. We blijven toewerken naar de perfectie. Die afgekeurde goal? Ik denk niet dat het hands was. Ik raak de bal eerst met mijn hoofd en daarna met mijn schouder. Maar het maakte mij wel extra gretig om nog eens te scoren."

  De 1-2 van Chadli wordt afgekeurd op advies van de VAR

  Belhocine: "Als je grote kansen niet afwerkt, word je afgestraft"

  Karim Belhocine moest een 2e thuisverlies op een rij noteren: "In het begin was Anderlecht goed en wij waren te passief en zetten niet hoog genoeg druk", vertelde de Charleroi-coach met een Anderlecht-verleden. "Voor de rust konden we de 0-1 uitwissen, na de rust stond alles beter bij ons. We hadden grote kansen op de 2-1. Maar als je je kansen niet afwerkt, word je afgestraft, zo gaat het in het voetbal."