Club Brugge veroordeelt gedrag van "zogenaamde supporters" in Madrid

  " "

  Het was feest in Bernabeu, maar op het hoofdplein in Madrid misdroegen sommige fans zich.

  In de Spaanse media doken gisteren filmpjes op van supporters van Club Brugge die zich op een plein in Madrid misdragen tegenover bedelende vrouwen. Op zijn website veroordeelt Club het gedrag van de "zogenaamde supporters". Het start een onderzoek om de personen te identificeren.

  Club begon zijn persbericht eerst met het goeie nieuws: "Van maandag tot woensdag overspoelden meer dan 4.000 Club-supporters Madrid. Naast de historische prestatie op het veld werd ook de ongelofelijke ondersteuning door onze supporters wereldwijd opgemerkt. Club werd 90 minuten lang gesteund door een enthousiast blauw-zwart legioen."

   

  Daarna volgde het slechte nieuws: "Helaas kwamen gisterenavond laat beelden op social media van zogenaamde Club-supporters die zich onrespectvol gedroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid."

   

  "Club veroordeelt dit gedrag en distantieert zich uitdrukkelijk van deze zogenaamde supporters. Dit gedrag is een Club-supporter onwaardig en voor hen is - in lijn met onze ethische code - geen plaats binnen onze Club."

   

  De Belgische vicekampioen laat het niet bij een veroordeling op papier. "Club is gestart met een onderzoek, zal de personen in kwestie identificeren en nadien niet nalaten om de nodige acties tot uitsluiting te nemen."

   

  Club Brugge speelde dinsdagavond 2-2 gelijk bij Real Madrid op de tweede speeldag in de Champions League. Pas 5 minuten voor tijd kon Real de 0-2-achterstand uitwissen.

  Een groepje PSV-fans ging die van Club voor in 2016

  1. 39' - Doelpunt - Dennis (0 - 2)
  2. 9' - Doelpunt - Dennis (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  2. 90+2' - Geel - Eden Hazard
  3. 87' - Verv. Loïs Openda door Dion Cools
  4. 85' - Doelpunt - Casemiro (2 - 2)
  5. 84' - Geel 2 - Ruud Vormer
  6. 78' - Geel - Ruud Vormer
  7. 77' - Geel - Loïs Openda
  8. 71' - Verv. Dennis door Loïs Openda
  9. 69' - Geel - Simon Mignolet
  10. 67' - Verv. Lucas Vázquez door Vinícius Júnior
  11. 55' - Doelpunt - Sergio Ramos (1 - 2)
  9' Dennis0 - 1
  39' Dennis0 - 2
  55'Sergio Ramos1 - 2
  85' Casemiro2 - 2