Zuid-Koreaanse golfer biedt op knieën excuses aan, maar is toch 3 jaar geschorst

  Kim Bi-o biedt op zijn knieën zijn excuses aan.

  Kim Bi-o biedt op zijn knieën zijn excuses aan.

  Kim Bi-o betaalt een hoge prijs voor zijn vurige temperament. Toen de Zuid-Koreaan afgelopen weekend tijdens een toernooi afgeleid werd door een piepende gsm in het publiek, reageerde hij met een opgestoken middenvinger. Het kost hem drie jaar schorsing.

  Het incident gebeurde zondag aan hole 16 op het Daegu Gyeongbuk Open. Kim Bi-o, op dat moment aan de leiding, maakte zich klaar om te slaan toen in het publiek een gsm lawaai maakte.

   

  Ontstemd draaide de golfer zich om, stak zijn middenvinger op en wierp zijn club op de grond.     

   

  De Zuid-Koreaanse spelersorganisatie KPGA riep Kim ter verantwoording en besliste hem voor zijn "ongepaste gedrag" een fikse schorsing en een boete van 10 miljoen won (7.600 euro) op te leggen.     

   

  De 29-jarige Koreaan won uiteindelijk het toernooi en betuigde na afloop zijn spijt.

   

  Dinsdag barstte hij na zijn verschijning voor de KPGA in tranen uit voor de tv-camera's en bood, op zijn knieën, nogmaals zijn verontschuldigingen aan. Maar die vielen bij de verantwoordelijken in dovemansoren.