De man achter de tranen: "Ik was gefrustreerd en woedend"

  Onze reporter had een gesprek met Gomez, die nog als 60e finishte op 16'49".

  U hoeft zich niet te schamen als u voor aanvang van het WK voor junioren nog nooit van German Gomez Becerra had gehoord, maar de 18-jarige Colombiaan is vanmiddag in één klap wereldberoemd geworden. Zijn tranen gingen de wereld rond. Bij Sporza doet hij zijn verhaal.

  Colombiaan rijdt nog uit en wordt 60e

  "Op het moment zelf was ik heel gefrustreerd", vertelt German Gomez Becerra, die na zijn materiaalpech aan zijn lot werd overgelaten. "Ik was ook wel wat woedend. Ik voelde me goed en bleef in de buurt van de favorieten. Maar dan kwam die pech."

   

  "Toen ik weer op de fiets zat, had ik weer zin om tijd goed te maken op de kop van de koers. Maar ik had te veel tijd verloren door te moeten wachten op hulp."

   

  Wat was er precies gebeurd? "We reden door een dorpje in een technische afdaling. En plots was de tube van mijn achterwiel losgekomen. Ik stond te wachten terwijl de ene groep achterblijvers na de andere me inhaalde. Er kwam maar geen neutrale wagen af die mijn fiets kon depanneren. Ik ben dan maar blijven wachten totdat de auto van de Colombiaanse selectie daar aankwam."

   

  "Dat ik veel steun kreeg op sociale media van over heel de wereld? Ik wil al die mensen bedanken. Ik voelde me heel slecht op het moment zelf omdat ik een heel jaar had toegewerkt naar dit WK. Ik wou mijn land zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Maar door mechanische pech kon ik niet het WK rijden zoals ik het wou."

   

  "Mijn doel als renner is om op een dag de grote rondes te rijden. De Tour is mijn droomkoers. Maar ik wil de Tour niet zomaar rijden, ik wil er winnen. Ik ben goed tegen de klok en in het middengebergte."

  Gomez Becerra huilt tranen met tuiten na zijn materiaalpech:

  Verontwaardiging bij Iljo Keisse: