Persoon wil rematch tegen Taylor en Olympische Spelen, maar...

  Persoon naast burgemeester van Oostende Tommelein.

  Persoon naast burgemeester van Oostende Tommelein.

  Delfine Persoon heeft op een persconferentie haar toekomstplannen uit de doeken gedaan. Revanche op de Ierse Katie Taylor en de Olympische Spelen zijn de grote doelen. Maar er zijn ook nog veel vraagtekens.

  De persconferentie van Delfine Persoon vond plaats in de thuishaven van basketbalclub Oostende. Niet toevallig, zo kon Persoon al de lucht opsnuiven voor haar volgende kamp. Op 11 november neemt ze het op tegen de Nigeriaanse Helen Joseph.

   

  Daarvoor moet ze wel nog 2 kilogram afvallen. Deze keer kampt het lichtgewicht (-61,2 kg) in een lagere gewichtsklasse dan gewoonlijk: de supervedergewichten. Persoon wil nummer één worden in die gewichtscategorie om meer kans te maken op een rematch tegen Taylor, maar Persoon twijfelt of de rematch er snel zal komen.

   

  "Ze heeft nu al vier kampen op de agenda staan en niemand neemt contact op met ons. Zolang dat niet gebeurt komt er natuurlijk geen rematch."

   

  Een ander kruisje op de kalender van Persoon zijn de Olympische Spelen in Tokio, maar voor dat kruisje een groot kruis kan worden, moet een probleem worden afgehandeld. "We zijn nog aan het bekijken of ik wel zal meedoen."

   

  "Ik wil mijn eigen trainer mee naar de selectie in Londen, maar dan moet ik van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) alles zelf betalen en dat wringt. Meedoen aan de Olympische spelen zou een grote kans zijn, maar ik wil het op mijn manier doen."