Ga naar de inhoud

Bernal moet bij terugkeer enkel Visconti voor zich dulden

 wo 18 september 2019 16:55
Visconti klopt Bernal.

Tourwinnaar Egan Bernal heeft de competitie hervat na een lange rustperiode na de Tour de France. De Colombiaan eindigde vandaag tweede in de Ronde van Toscane (1.1). Giovanni Visconti was sneller in de sprint.

Egan Bernal (22) liet zich na zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk uitvoerig fêteren in de criteriums in België en Nederland. De Colombiaan reed een weekje na de podiumceremonie in Parijs nog de Clasica San Sebastian, maar gaf op in de eendagskoers.

 

Daarna trok Bernal naar Colombia om het laatste deel van het seizoen voor te bereiden. Bernal heeft er niet stilgezeten, want in Toscane was hij stevig op dreef. Bernal maakte mee de koers, maar was in de sprint niet opgewassen tegen Giovanni Visconti.

 

De Italiaan is intussen 36 jaar en rijdt bij Neri Sottoli. In de Italiaanse najaarskoersen kan Visconti steeds weer sprokkelen. Of dat nog voldoende is om bondscoach Davide Cassani te overtuigen voor een WK-selectie, wordt komend weekend duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag:
1. Giovanni Visconti (Ita) 204 km in 5u09'35"
2. Egan Bernal (Col) z.t.
3. Nikolaj Tsjerkasov (Rus) z.t.
4. Pierpaolo Ficara (Ita) op 13"
5. Davide Gabburo (Ita) 51"
6. Eddie Dunbar (Ier) 53"
7. Andrea Vendrame (Ita) 58"
8. Merhawi Kudus (Eth) z.t.
9. Warren Barguil (Fra)  
10. Ivan Rovny (Rus)