Bernal moet bij terugkeer enkel Visconti voor zich dulden

  Visconti klopt Bernal.

  Tourwinnaar Egan Bernal heeft de competitie hervat na een lange rustperiode na de Tour de France. De Colombiaan eindigde vandaag tweede in de Ronde van Toscane (1.1). Giovanni Visconti was sneller in de sprint.

  Egan Bernal (22) liet zich na zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk uitvoerig fêteren in de criteriums in België en Nederland. De Colombiaan reed een weekje na de podiumceremonie in Parijs nog de Clasica San Sebastian, maar gaf op in de eendagskoers.

   

  Daarna trok Bernal naar Colombia om het laatste deel van het seizoen voor te bereiden. Bernal heeft er niet stilgezeten, want in Toscane was hij stevig op dreef. Bernal maakte mee de koers, maar was in de sprint niet opgewassen tegen Giovanni Visconti.

   

  De Italiaan is intussen 36 jaar en rijdt bij Neri Sottoli. In de Italiaanse najaarskoersen kan Visconti steeds weer sprokkelen. Of dat nog voldoende is om bondscoach Davide Cassani te overtuigen voor een WK-selectie, wordt komend weekend duidelijk.

  Uitslag:
  1. Giovanni Visconti (Ita) 204 km in 5u09'35"
  2. Egan Bernal (Col) z.t.
  3. Nikolaj Tsjerkasov (Rus) z.t.
  4. Pierpaolo Ficara (Ita) op 13"
  5. Davide Gabburo (Ita) 51"
  6. Eddie Dunbar (Ier) 53"
  7. Andrea Vendrame (Ita) 58"
  8. Merhawi Kudus (Eth) z.t.
  9. Warren Barguil (Fra)  
  10. Ivan Rovny (Rus)