Vanhaezebrouck: "Ik heb nooit een euro aan eender wie betaald"

  Hein Vanhaezebrouck draaft voortaan ook geregeld op in La Tribune van de RTBF.

  Hein Vanhaezebrouck draaft voortaan ook geregeld op in La Tribune van de RTBF.

  Hein Vanhaezebrouck vult zijn dagen met analistenwerk voor de media. De voormalige coach van KV Kortrijk, AA Gent en Anderlecht is niet gehaast om weer actief in het wereldje te stappen, vertelde hij maandagavond in het voetbalprogramma La Tribune op de RTBF.

  "Ik heb momenteel werk genoeg als analist en commentator. En ik kan nu ook veel meer tijd vrijmaken voor mijn kinderen", zei Vanhaezebrouck.

   

  "Op dit moment ben ik niet gehaast om als trainer bij een club aan de slag te gaan. Toch niet dit kalenderjaar. We zien wel hoe de zaken lopen."

   

  Het is niet dat er niemand naar hem kijkt. Vanhaezebrouck: "Ik heb interessante aanbiedingen gekregen. Vooral financieel zeer aantrekkelijk, maar sportief niet zozeer. Voor mij is het belangrijk dat beide aspecten kloppen. Uiteindelijk waren de aanbiedingen dus niet interessant genoeg."

   

  Mogi Bayat, de manager van Vanhaezebrouck, zou de trainer wel eens kunnen stallen bij een van zijn bevriende clubs, genre Watford, Udinese of Nantes.

   

  "Ik denk niet dat ik ooit bij een van die clubs aan de slag zal gaan, net zoals ik zeker niet altijd met de spelers werk die Mogi Bayat in zijn portefeuille heeft. Dat weet hij heel goed. Ik werk onafhankelijk, met mijn ideeën."

   

  "Ik heb altijd een correcte relatie gehad met Mogi, en ook met ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck (die in verdenking gesteld is voor onder meer witwassen en valsheid in geschrifte, red)."

   

  "Zelf heb ik me nooit beziggehouden met de financiële kant van transfers. Ik heb altijd aangegeven welke spelers ik wilde om mijn kern te versterken, maar als het over geld ging, liet ik bevoegde mensen hun werk doen."

   

  "Zelf heb ik ook nooit een commissie betaald aan eender wie. Ik heb nooit een euro aan een makelaar betaald. Ik ben dan ook ontgoocheld over wat er allemaal in het voetbal gebeurt, want dat is jammer voor het imago van onze sport."

   

  "Het probleem is dat er veel te veel makelaars zijn die zich overal tussenwringen. Jongens die je nog nooit gezien hebt met haar tot over hun rug en die een paar honderd euro betalen en zich ineens komen presenteren. Ongelofelijk. Dat is een probleem dat dringend aangepakt moet worden."