Ga naar de inhoud

Wellens, Declercq en Lampaert maken Belgisch WK-team compleet

 ma 16 september 2019 11:26
WK-selectie Belgisch wielerteam
Dit zijn de 8 namen voor Yorkshire 2019.

De Belgische equipe voor het WK wielrennen in Yorkshire is volledig. Ook Tim Wellens (Lotto-Soudal), Tim Declercq en Yves Lampaert (allebei Deceuninck-Quick Step) mogen zich opmaken voor de wegrit in het noorden van Engeland.

Vorige week kregen Greg Van Avermaet (CCC), Dylan Teuns (Bahrein-Merida), Oliver Naesen (AG2R), Philippe Gilbert en Remco Evenepoel (allebei Deceuninck-Quick Step) al goed nieuws van Rik Verbrugghe. Nu mogen ook Tim Wellens (Lotto-Soudal), Tim Declercq en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) zich opmaken voor Yorkshire 2019. Zij hebben de bondscoach de voorbije dagen en weken overtuigd in de WorldTour-koersen in Canada en in de Ronde van Spanje.

 

Declercq kan als geen ander het peloton een verschroeiend tempo opleggen, Wellens blinkt uit op een geaccidenteerd parcours in gure omstandigheden en Lampaert gooit als hardrijder graag de knuppel in het hoenderhok.

 

Laurens De Plus, Laurens De Vreese, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke zijn de reserves voor de WK-wegrit in Yorkshire (284,5 km) die op zondag 29 september op het programma staat. Vier dagen eerder, op woensdag 25 september, rijden Lampaert en Evenepoel samen met Victor Campenaerts ook het wereldkampioenschap tijdrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Tim Wellens
In de Tour reed Tim Wellens meer dan 2 weken in de bolletjestrui.
Tim Declercq
Gisteren werd hij 4e in Montréal.
Yves Lampaert en Oliver Naesen
Yves Lampaert verkende het WK al met Oliver Naesen.
Yves Lampaert, Elia Viviani en Pascal Ackermann
Vorige maand werd Lampaert (l) 2e op het Europees kampioenschap.
Tim Declercq
Tim Declercq kruipt graag in de cockpit van het peloton.

Geen Duyck en Hannes bij de vrouwen

De wielerbond laat nog weten dat Ann-Sophie Duyck om medische redenen niet kan aantreden in de tijdrit. Zij zal niet vervangen worden. Voor de wegrit moet ook Kaat Hannes om medische redenen verstek laten gaan.