Remco Evenepoel gaat mee met Gilbert en Van Avermaet naar WK

  Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel

  5 van de 8 namen kennen we, volgende week volgen de laatste 3.

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel won dit jaar al de Clasica San Sebastian.

  Philippe Gilbert

  Vorige week zette Philippe Gilbert zijn WK-ambities kracht bij in de Vuelta.

  0 / 0

  Remco Evenepoel (19) rijdt in zijn eerste jaar als prof meteen het WK wielrennen. Hij is een van de 5 namen die bondscoach Rik Verbrugghe heeft bekendgemaakt voor Yorkshire. Ook Van Avermaet, Gilbert, Naesen en Teuns staan zondag 29 september aan de start in Engeland.

  5 namen bekend van 8-koppig team

  Rik Verbrugghe heeft vanmiddag deel 1 van zijn selectie prijsgegeven voor zijn eerste wereldkampioenschap als bondscoach. Remco Evenepoel is erbij. Het 19-jarige toptalent, vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren, verraste vriend en vijand in zijn eerste profjaar met zeges in de Ronde van België, de Clasica San Sebastian en het Europees kampioenschap tijdrijden.

   

  Op zondag 29 september mag Evenepoel samen met Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns en Oliver Naesen de strijd aangaan met topfavorieten Van der Poel, Alaphilippe en Sagan.

   

  Gilbert demonstreerde zijn topvorm vorige week nog in de Vuelta met een 10e ritzege in de grote rondes. Van Avermaet verzamelde weer de ene ereplaats na de andere. In de Ronde van Yorkshire was hij dit seizoen goed voor een ritzege.

   

  Dylan Teuns zette een stap hogerop met ritwinst op La Planche des Belles Filles in de Ronde van Frankrijk. In de Vuelta voerde hij anderhalve week geleden bijna een bisnummer op. Oliver Naesen liet vorige maand zien dat hij klaar is voor het WK met ritwinst in de BinckBankTour. In de slotrit naar Geraardsbergen klopte hij Van Avermaet.

   

  Het leverde Naesen een tweede plaats op in de eindstand, gewonnen door Laurens De Plus. De eerste luitenant van Jumbo-Visma kan volgende week maandag nog toegevoegd worden aan de WK-selectie.

   

  Dan maakt Verbrugghe zijn laatste 3 namen bekend. De bondscoach wil dit weekend de wedstrijden in Canada afwachten. Met De Plus, Yves Lampaert, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke, Tim Declercq, Dries Devenyns en Laurens De Vreese zijn er nog kandidaten bij de vleet.

  Campenaerts, Evenepoel en Lampaert voor de tijdrit

  Vier dagen voor de wegrit kruipt Remco Evenepoel ook op het startblok van de tijdrit. De Europese kampioen verdedigt samen met Yves Lampaert en Victor Campenaerts de Belgische kleuren.

   

  Voor Campenaerts wordt het zijn eerste wedstrijd in 3 maanden. Op het Belgisch kampioenschap was de nummer 3 van vorig jaar er voor het laatst bij. De voorbije maanden nam Campenaerts even tijd om op adem te komen na zijn geslaagde, maar slopende poging om het werelduurrecord scherper te stellen.

  Victor Campenaerts

  Vorig jaar snelde Victor Campenaerts naar het brons in Tirol.

  Philipsen kopman bij de beloften

  Jasper Philipsen (21) treedt in Yorkshire nog aan bij de beloften. De eerstejaarsprof voert er samen met Brent Van Moer (21) en Stan Dewulf (21) de Belgische selectie aan.

   

  Philipsen finishte dit seizoen maar liefst 34 keer in de top 10. In januari boekte hij zijn enige zege tot nu toe. Na declassering van Caleb Ewan werd hij uitgeroepen tot winnaar van rit 5 in de Tour Down Under, een wedstrijd op het hoogste niveau.

   

  Als Philipsen ook in Yorkshire prijs heeft, wordt hij de eerste Belgische wereldkampioen bij de beloften sinds Eddy Merckx in 1964 (als 19-jarige amateur).

  Nieuw: de gemengde estafette

  Net als op het EK opent het wereldkampioenschap met de gemengde estafette. Eerst haspelen 3 mannen samen een tijdrit af, daarna is het aan 3 vrouwen. De optelsom van hun tijden bepaalt het eindresultaat. 

   

  Voor ons land komen Valerie Demey, Sofie Devuyst, Julie Van de Velde, Jan Bakelants, Frederik Frison en Senne Leysen in actie op zondag 22 september. De ploegentijdrit voor merkenteams staat niet meer op het WK-programma.