Krantenoverzicht: "Comeback Kim!" & "KIMBACK maakt iedereen blij"

  De comeback van Kim Clijsters was gisteren hét sportnieuws van de dag. De oud-nummer 1 van het vrouwentennis siert dan ook vandaag alle voorpagina's van de Belgische kranten. Behalve van eentje: La Dernière Heure. Een overzicht.

  Het Nieuwsblad: "Welkom terug, Kim"

  In een commentaar op bladzijde 2 van de krant ziet redacteur Pieter Lesaffer Clijsters als een rolmodel.  "Let's do this. Na 7 jaar voltijds moederschap vraagt ze zich af: "Wat wil ik echt in het leven?" En ze heeft naar eigen zeggen het antwoord gevonden: haar oude job weer oppikken."

   

  "Een heerlijke boodschap, en tegelijk een inspirerende keuze. Niet alleen voor de tennisliefhebbers, maar voor iedereen. Want iedereen vraagt zich wel eens af: wat wil ik echt in het leven? De vraag is actueler dan ooit in deze tijden van langer werken, burn-outs en werkdruk. Net dan komt het erop aan maximaal te doen wat je graag wil in het leven. En dat hoeft niet in elke fase hetzelfde te zijn."

   

  Op de eerste bladzijde van de sportpagina staat in het groot: "Niet aan twijfelen: Kim wordt weer wereldtop." 

  Het Laatste Nieuws: "KIMBACK maakt iedereen blij"

  Ook in Het Laatste Nieuws krijgt Clijsters de bladzijden 1, 2 en 3. Huisanalist en oud-tennisser Filip De Wulf schrijft een uitgebreide commentaar onder de titel "Als het lichaam de geest kan volgen": "Kim Clijsters komt dus terug in een damescircuit dat aan kwaliteit heeft ingeboet - de Williamsen zijn een dagje ouder en de nieuwe generatie zoekt nog naar standvastigheid - zal ze zeer waarschijnlijk geen problemen hebben om tennistiek te wedijveren met de top. Maar wie zegt dat, nadat deel 1 en deel 2 van haar carrière eindigden nogal wat blessureleed, haar 10 jaar oudere lichaam deze comeback wel aankan?"

  Het Belang van Limburg: "Welkom terug, Kim"

  Het Belang besteedt 7 bladzijden aan de bekende Limburger in haar algemene en sportkatern. "Yes, she can", schrijft Kristof Liberloo in een commentaar. "Op 1 voorwaarde: als haar lichaam niet tegensputtert. Makkelijk zal het niet worden. Om smashes en aces te combineren met verjaardagsfeestjes en oudercontacten. Maar Clijsters is een doorzetter, een competitiebeest."

  Gazet van Antwerpen: Comeback Kim!

  "Welkom terug", begint en eindigt Hans Jacobs zijn begeleidend schrijven. "Schrijf maar op: áls ze gezond blijft, staat ze zo weer in de top 10. Het vrouwentennis ligt meer dan ooit open. Andreescu de US Open, Halep Wimbledon, Barty Roland Garros, Osaka de Australian Open: de 4 grandslamtoernooien van dit jaar tellen 4 verschillende winnaressen, dat typeert de staat waarin het vrouwentennis zich vandaag bevindt, niemand domineert."

   

  "Wat zegden ze over Andreescu, de sensatie van de voorbije US Open? Dat ze nog het best leek, wat talent en creativiteit betreft, op... Kim Clijsters."

  De Morgen - Hans Vandeweghe: "De comeback van Clijsters: waanzin, wanhoop of weldoordacht?"

  De Morgen hield het in zijn berichtgeving bij een analyse van Hans Vandeweghe, die kanttekeningen zet: "Is de aangekondigde comeback van Kim Clijsters als professionele tennisspeelster waanzin, wanhoop of weldoordacht? Het is nooit vertoond, wat niet wil zeggen dat het niet kan lukken. Maar of het verstandig is? Antwoord in beraad."

  De Standaard: "De comeback die niemand zag aankomen"

  De Tijd: "Camera's volgden terugkeer al maanden"

  Ook de economische krant plaatst een foto van Clijsters op de voorpagina. De Tijd heeft weet van "een doordacht plan achter de comeback": "De verrassende comeback van Kim Clijsters in het vrouwentennis moet niet alleen sportieve grenzen verleggen. Met een ambitieuze documentaire over haar terugkeer wil het productiehuis De Mensen internationaal scoren."

  La Nouvelle Gazette: "Clijsters tegenover haar grootste uitdaging"

  In de Franstalige pers is het verhaal van Herman Van Holsbeeck groter, maar toch krijgt Clijsters ook een foto op de voorpagina naast de opgepakte oud-RSCA-manager. Van Holsbeeck palmt ook de eerste 3 sportbladzijden. Het nieuws over Clijsters volgt wat verder met 2 pagina's onder de kop "De tweede "Kimback", de laatste uitdaging van Clijsters".

  Le Soir: "Kim Clijsters, de comeback die niemand verwachtte"

  La Dernière Heure: geen Clijsters op de voorpagina

  Opmerkelijk: als enige krant geeft LDH het nieuws van Clijsters niet mee op de één. Alle aandacht gaat naar Herman Van Holsbeeck. In de sportkatern is er natuurlijk wel Clijsters terug te vinden onder de kop "Kim is back!"