Ineos-manager Brailsford getroffen door prostaatkanker: "Ik blijf veerkrachtig"

  Dave Brailsford

  Dave Brailsford.

  Teammanager van Team Ineos Dave Brailsford is getroffen door prostaatkanker. Zo blijkt uit een interview met de Engelse krant The Times. Hij kreeg het nieuws net voor de start van de Tour dit jaar.

  De 55-jarige Brailsford werkte volop toe naar de Tour de France, maar kreeg net voor de start het zware verdict te horen: prostaatkanker. Hij onderging vorige maand reeds een operatie van 5 uur lang en blijft strijdvaardig. "Er is zeker angst voor het grote onbekende, maar ik ben veerkrachtig en ik kan veel verdragen", klinkt het.

   

  "Het is makkelijk om te denken: "waarom overkomt mij dit?" Ik ben iemand die zelf altijd bezig is met zijn gezondheid, dus je kan bitter en gefrustreerd geraken. Ik moest leren om het te accepteren. Erover praten in het team hielp enorm."

   

  Maar de vermoeidheid bij Brailsford speelt wel zijn rol. "Op een dag viel ik gewoon in slaap op mijn bureau, ik viel er letterlijk op neer. Ik dacht dat het gewoon kwam omdat ik te moe was. Gelukkig heb ik een briljante dokter die me tegenhield."

   

  Vorige maand ging Brailsford al onder het mes, komende maandag krijgt de Brit de uitslag van zijn behandelende arts.