Schotse pers looft De Bruyne: "Niemand zat in dezelfde stratosfeer"

  Kevin De Bruyne viert zijn doelpunt tegen Schotland.

  Kevin De Bruyne was gisteren de beste man op het veld in Glasgow. De spelmaker loodste met 3 assists en 1 goal België naar de zege tegen Schotland. Dat zag ook de Schotse pers, die uitpakt met superlatieven.

  BBC: "De Bruyne verleidde en verbijsterde de Schotten"

  "Na de kastijding van de nederlaag tegen Rusland, werd Schotland nu pijnlijk van de kaart geveegd door België. De Rode Duivels moesten het doen zonder Eden Hazard, maar wie heeft de ster van Real Madrid nodig als je de bovennatuurlijke schittering van Kevin De Bruyne hebt."

   

  "Het werd een masterclass van de spelmaker. Hij verleidde en verbijsterde de Schotten met zijn passing, snelheid, vista en oneindig vermogen om altijd ruimte te vinden. Een prachtige afwerking schonk hem de goal die zijn prestatie verdiende."

  Sky Sports: "Schotland zal Kevin De Bruyne beu zijn"

  "Schotland zal Kevin De Bruyne niet meer willen zien. De ster van Manchester City had een aandeel in 7 Belgische doelpunten in amper 4 wedstrijden tegen Schotland (2 goals en 5 assists). Met zijn drie assists en één doelpunt was hij de ster van Hampden Park."

  The Scottish Sun: "Niemand zat in dezelfde stratosfeer"

  "Kevin De Bruyne gaf een masterclass met niemand in een donkerblauw shirt die in dezelfde stratosfeer speelde als de Belg. Het was dan ook geen verrassing dat hij met drie assists en één goal de wedstrijd besliste."

  The Herald: "3 perfecte passes van duivelse rechtervoet"

  "Kevin De Bruyne heeft een ander talentenpalet dan Eden Hazard, maar hij stapte met plezier in de rol van kwelgeest van de Schotten. Drie perfecte trappen van die duivelse rechtervoet van hem leidden tot drie goals in het eerste halfuur, vooraleer hij op het einde ook nog zelf scoorde."

  Tegenstander: "De match herbekijken wordt pijnlijk"

  Het mooiste compliment krijgt De Bruyne misschien nog van een tegenstander van gisteren: Ryan Christie. Die wil leren van De Bruyne om zelf beter te worden. "Om eerlijk te zijn, hij is een beangstigende speler. Ik ga de wedstrijd nog een keer bekijken en letten op wat hij allemaal deed. Ik weet dat het pijnlijk zal zijn."

  Bekijk het journaal met de zege van België in Schotland