Mertens en Sabalenka mogen naar Masters: "Een ware eer"

  " "

  Elise Mertens en Arina Sabalenka wonnen gisteren de US Open.

  De WTA heeft daags na hun US Open-triomf bekendgemaakt dat Elise Mertens en Arina Sabalenka geplaatst zijn voor de Masters in het dubbelspel. Het officieuze WK met de 8 beste dubbelparen van 2019 vindt van 27 oktober tot 3 november in Shenzhen (China) plaats. 

  Mertens en Sabalenka zijn als tweede duo zeker van de eindstrijd na de Taiwanese Hsie Su-Wei en de Tsjechische Barbora Strycova, die de besten waren op Wimbledon. Voor Mertens wordt het haar tweede Masters, vorig jaar nam ze deel met de Nederlandse Demi Schuurs. Sabalenka beleeft een primeur.

   

  Mertens is erg tevreden: "Het was een fantastisch jaar voor ons in het dubbel. Dat ik een 2e keer naar de Masters mag, is een ware eer. Ik kijk er erg naar uit om met Arina deel te nemen." Vorig jaar ging Mertens er met Schuur uit in de kwartfinale tegen Ashleigh Barty en Coco Vandeweghe.

   

  Sabalenka: "Shenzhen is een speciale plek voor mij. Daar begon dit fantastische jaar voor mij met winst in het WTA-enkeltoernooi. Ik kijk ernaar uit om terug te keren."

   

  Het Belgisch-Wit-Russische paar won naast de US Open in 2019 ook de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami. Op Roland Garros was er een halve finale, op Wimbledon een kwartfinale.